Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Segítsd te is Jason Beckert!

0225martyjasonA ’80-as évek egyik legtehetségesebb, ám egy szörnyű betegség következtében sajnálatosan lebénult gitárvirtuózát, Jason Beckert hivatott segíteni az az akció, amelyet a Riff Axelerator cég közreműködésével indítottak el. A kampánynak magyar résztvevője is van.

Jason Becker a ’80-as évek végének legendás gitárvirtuóza volt, aki sajnálatosan rövid gitáros pályafutása során a gitárosok generációinak példaképévé vált, Marty Friedmannel közösen készített Cacophony-albumaival, Perpetual Burn című szólólemezével, valamint David Lee Roth zenekarában történő szereplésével, ahol Steve Vait váltotta fel a gitáros poszton. Jason ezt követően a ’90-es évek elején egy súlyos betegség (ALS) következtében mozgásképtelenné vált, és bár az orvosok csak pár évet jósoltak neki, ennek ellenére ma is él. A külvilággal csak szemmozdulatokkal tud kommunikálni, de ennek ellenére azóta is zenét szerez, és jelenlétével, üzenetével továbbra is példakép.

Mivel az amerikai társadalombiztosítás nem fedezi Becker folyamatos orvosi kezelésének és ellátásának költségeit, így mindenfajta anyagi támogatás nagyon fontos Jason és őt ápoló családja számára. A Riff Axelerator cég közreműködésével most egy jótékonysági akció indult, amelynek teljes bevételét Jason Becker orvosi kezelésére adományozzák. A közreműködő gitárosok Jason szólólemezéről játszottak el részleteket, és részletes gitárleckéket készítettek hozzá. Aki ezt az oktatócsomagot mindössze 10 dollárért megvásárolja, az amellett, hogy ezzel Jason Beckernek segít, egy speciális alkalmazás segítségével tanulhatja meg a gitárvirtuóz futamait. Az app kezelőfelületével tetszőleges sebességet lehet beállítani a gyakorláshoz, majd a lejátszás automatikusan, kis fokozatokban gyorsul. A leckékhez részletes TAB is készült. A közreműködők között magyar gitáros is szerepel: Jónás Tamás az Altitudes című szám szólórészletét készítette el a projektben.

A jótékonysági akcióban résztvevő zenészek névsorában a Roger Watersszel turnézó David Kilminster, a Lick Library-s Jamie Humphries, a nyolchúros gitár virtuóza, Sam Bell, és számos további kitűnő gitáros található. A projektben Mike Varney, a legendás Shrapnel kiadó vezetője is részt vett, aki a szerzői jogi háttér lebonyolításában is nagy segítséget jelentett. A közreműködők: David Kilminster, Jamie Humphries, Richie Allan, Sam Bell, Jónás Tamás, Ben Higgins, German Schauss, Chris Buono, Gustavo Assis-Brasil, James Ryan, Simon Hosford, Jon Beckx.

A jótékonysági akció a napokban indult, és már néhány nap alatt több mint 1000 dollár folyt be Jason számlájára az adományokból. Az akció honlapjának a tetején egy valósidejű számláló jelzi az adományok aktuális állását. Tehát aki szeretne egy értékes multimédiás gitároktató-csomaghoz hozzájutni, és ezzel Jason Beckernek segíteni, az most itt és itt megteheti.

1015jason

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.