Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Scorpions: természetesen mégsem mennek nyugdíjba

Lassan három éva már annak, hogy a Scorpions bejelentette: búcsúturnéra indulnak. Klaus Meinéék közben többször is árnyalták a képet, egyértelművé téve, hogy mindez nem a zenekar, csak a gigaturnék végét jelenti, most azonban végérvényesen úgy tűnik: szó sincs semmiféle visszavonulásról.

„Ahogy erősödött bennünk az érzés, úgy született meg fokozatosan a döntés, hogy nem vonulunk nyugdíjba”, magyarázta az énekes a Classic Rocknak. „Egy dolog azt mondani, hogy itt a vége, és egy másik tényleg befejezni. A Sting In The Tail lemezünk nagy siker volt, és rajongók teljes új generációja csatlakozott a bulihoz, ami nagyszerű. És tudod, hogy megy ez: a legjobb bulikon néha elég nehéz megtalálni az ajtót…”

A Scorpions hamarosan egy speciális lemezzel jelentkezik, rajta olyan régi dalok újonnan rögzített verzióival, amelyek a banda legsikeresebb, 1982 és 1990 közötti korszakában íródtak, ám sosem jelentek meg a sorlemezeken. Emellett hamarosan egy vadiúj albumot is elkészíthetnek. „Pillanatnyilag semmi sem lehetetlen. Amikor viszlátot mondtunk a Sting In The Taillel, a kiadónk, a Sony elkezdett sírni: ne, ne, ne! És mi lesz ezzel az ötlettel? Meg azzal? És vannak ajánlatok, amiket egyszerűen nem lehet elutasítani. Nem akarok most még túl sokat mondani, de mindenkit biztosíthatok: bizony még mindig van élet abban az átkozott, öreg Scorpionsban!”

A Scorpions jelenleg egy, a banda történetét elmesélő dokumentumfilmen dolgozik. Meinéék 2012-ben a Metallica és a Van Halen után a harmadik legsikeresebb hard rock/metal turnét bonyolították le, hetvennégy fellépésen összesen 32,7 millió dollárt zsebeltek be.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.