Shock!

augusztus 05.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Savatage-ízű power metal konceptalbummal jelentkezik Zak Stevens

Február 14-én jelenik meg a Frontiers gondozásában az Archon Angel első albuma. A zenekar arca és hangja Zak Stevens, a Savatage egykori és a Trans-Siberian Orchestra jelenlegi frontembere.

1205aa

Fallen címmel jön ki jövő év elején az Archon Angel nevű formáció első lemeze, amelyet a Savatage-féle epikus, monumentális power metal kedvelőinek ajánl elsősorban a Frontiers. A példálózás ezúttal nem csupán hangzatosságból született, a zenekar élén ugyanis Zak Stevens, a floridai power metalosok egykori frontembere áll, aki a Trans-Siberian Orchestrában ma is Jon Oliváékkal zenél, és a Circle II Circle-ben is hasonló vizeken evezett. Zak fő társa a bandában Aldo Lonobile gitáros/producer (Secret Sphere), a dalokat pedig olyan archonangel_cnevek segítségével hozták össze, mint Simone Mularoni (DGM) és Alessandro Del Vecchio. Az anyag ráadásul abban is passzol a Savatage-tradíciókhoz, hogy konceptuális jellegű.

A dallista az alábbi:

01. Fallen
02. The Serpent
03. Rise
04. Under The Spell
05. Twilight
06. Faces Of Innocence
07. Hit The Wall
08. Who's In The Mirror
09. Brought To The Edge
10. Return Of The Storm

Az első dal máris meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
#2 Draveczki-Ury Ádám 2019-12-05 15:23
Idézet - Sinka Péter:
(Viszont Zak most is a Savatage frontemberének számít, a TSO-ban viszont csak egy hang a sok közül, ráadásul nem is övé szokott lenni a főszerep... és Oliva utóbbi bandában csak dalszerzőként meg két szám énekeseként volt mindig jelen.)

1. Papíron igen, gyakorlatilag nem, mivel a Savatage nem létezik, hiába nem oszlottak fel hivatalosan. A Frontiers is former frontmanként emlegeti a lemezről szóló sajtóanyagban.
2. "Csak" dalszerzőként szegény Paul O'Neill mellett egy vándorcirkuszba n, ahol alig van állandó ember. Írhattam volna azt is, hogy Jeff Plate-ék vagy Johnny Lee Middletonék, de érted. :D
Idézet
 
 
#1 Sinka Péter 2019-12-05 15:12
Ez most szerencsére nemcsak duma, tényleg sok benne a Sava-hatás... ha az egész ilyen lesz, jól elfér majd a Circle II Circle első lemeze mellett.

(Viszont Zak most is a Savatage frontemberének számít, a TSO-ban viszont csak egy hang a sok közül, ráadásul nem is övé szokott lenni a főszerep... és Oliva utóbbi bandában csak dalszerzőként meg két szám énekeseként volt mindig jelen.)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.