Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Russell Allennel készít közös albumot Mike Portnoy

Úgy tűnik, tényleg teljes sebességre kapcsolt Mike Portnoy: a Dream Theatert otthagyó, majd az Avenged Sevenfoldból is kitett dobos január közepe óta már nagyban dolgozik Neal Morse-szal és Steve Morse-szal, most azonban a Symphony X frontember Russell Allennel is közös projektet alapított.

„Nagyon izgatott vagyok az új projekt miatt, amin az egyik kedvenc énekesemmel dolgozunk, jó cimborámmal, Sir Russell Allennel", írta a twitteren Portnoy. „Csak várjátok ki, amíg meghalljátok!"

Russell emellett az utolsó simításokat végzi az új Symphony X lemezen, mely Iconoclast címmel jelenik meg valamikor az év első felében. A csapat március 14-én Budapesten lép fel a Power Of Metal turnéval, a Nevermore és a Psychotic Waltz társaságában.

Az énekes Mike-kal alapított bandájának zenei irányvonaláról, további tagjairól vagy elnevezéséről egyelőre nincs információ, éppúgy, ahogy Portnoy másik csapatának sincs egyelőre neve. A további tagok ott Steve Morse gitáros (Deep Purple, Dixie Dregs), Dave LaRue basszusgitáros (Dixie Dregs) és Casey McPherson énekes (Alpha Rev, Endochine). „Mindannyian összejövünk, és ösztönből dolgozunk majd, mindenféle előre begyakorolt anyag nélkül, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle", mondta korábban Neal. „Vannak Steve-vel közös demóink, amik megfelelnek kiindulópontnak, de elsősorban mégis azt szeretném, ha a zene a helyszínen alakulna ki. Én a magam részéről valami mást szeretnék most csinálni: olyasmit, ami eltér a szólódolgaimtól vagy a Transatlantictől. Ami dalközpontúbb és kevésbé riffcentrikus, mint amit talán a többség várna tőlünk." Portnoy emellett Yellow Matter Custard nevű Beatles tribute-ját is ismét összehozta, benne szintén Neal Morse-szal és a Mr. Big gitáros Paul Gilberttel.

A Dream Theater január eleje óta stúdiózik, de még mindig nem jelentették be, ki lesz majd Portnoy utódja a csapatban. Annyi már szinte bizonyosan tudható, hogy az első hírekkel ellentétben nem a német Marco Minnemannra esett John Petrucciék választása.

 

Hozzászólások 

 
#1 Tamas 2011-02-04 12:59
na, ez aztan az alomhir nekem!!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.