Shock!

november 27.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rush: május végén végre tényleg jön a Clockwork Angels

Ugyan az európai és amerikai kiadásokról még nem tudni pontosat, de mivel Japánban már május 23-án kihozza a Warner a régóta esedékes új Rush lemezt, vélhetően legkésőbb a nyár első heteiben mi is megkapjuk a Clockwork Angelst. A lemez ihletésére egy sci-fi/fantasy regény is születik.

Május 23. a Clockwork Angels című új Rush album megjelenésének hivatalos japán dátuma, vagyis vélhetően akkortájt a világ többi részén is kijön majd a kanadai progresszív trió első saját dalokat rejtő sorlemeze a 2007-es Snakes & Arrows óta. Geddy Lee, Alex Lifeson és Neil Peart ismét Nick Raskulinecz producerrel dolgoztak a lemezen, a hangmérnök Richard Chycki volt. A lassan három éve formálódó anyagról két dal már ismert, hiszen a BU2B és a Caravan korábban kijöttek digitálisan, a kiadóváltás miatt azonban ezeket is újravette a csapat. (A netet körbejárt és itt is látható borító még nem a végleges artwork.)

Érdekesség, hogy a Clockwork Angels egy regényt is ihlet, amelynek szerzője Kevin J. Anderson lesz. A coloradói sci-fi írónak magyarul is több Star Wars és Aliens regénye jelent már meg az utóbbi tizenöt-húsz évben. A pontos sztoriról egyelőre nem lehet részleteket tudni, de a kapcsolat Anderson és Peart régi barátsága miatt adott volt. A történetben egyaránt lesznek majd elveszett városok, kalózok, anarchisták, ördögűző felvonulások és egy bizonyos szigorú órásmester, aki a mindennapi élet összes aspektusát befolyásolja.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.