Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Root szerint a Stone Sour „süllyedő hajó”

0518jrJim Root ex-gitáros szerint a Stone Sour leginkább egy süllyedő hajóhoz hasonlít, és a tagok rövidlátása vezetett odáig, hogy az év első felében kirúgták a csapatból. Ugyanakkor hangsúlyozta: nem Corey Taylor énekesen múlt, hogy így alakult.

„Tizenkét évet töltöttem abban a zenekarban, dalokat írtam nekik és egy csomó mindent megtettem értük”, mondta Root a Team Rock Radiónak. „Amikor az emberek ezek után konspirálni kezdenek, és hátat fordítanak neked, mert van egy fontosabb kötelezettséged is, azt mondod: oké, van ilyen. De amikor még csak meg sem indokolják a döntéseiket, te is csak találgatni tudsz. Ha valaki a karrierje érdekében határoz hasonlóan, őszintén szólva inkább átugrom a mentőcsónakba, és elhagyom a süllyedő hajót… Léteznek neurotikus arcok, akik állandóan idegesek, és nem tudják, mit hoz a jövőjük, így aztán elhamarkodottan döntenek. De ez rövidlátásra vall. Én mindig is igyekszem tovább tekinteni az orromnál, ha a jövőmről van szó…”

Root pár hete a Triple J-nek azt mondta: a Stone Sour egyes tagjai egyszerűen elveszítették a realitásérzéküket a zenekar státuszával kapcsolatban. „Bizonyos emberek hihetetlenül türelmetlenek, és azt gondolják, mindent azonnal meg kell kapniuk. Viszont fel kellene ismerniük, hogy kizárólag azért van bármijük is, mert a Slipknot ezt lehetővé tette számukra. A Slipknot nagyvonalúan és kedvesen arrébb lépett, hogy ez a másik zenekar minden álmát megvalósíthassa, és ezek után a csapat mégsem képes tartani egy kis szünetet, hogy a Slipknot is tehesse, amit tennie kell. Számomra ez igazi arculcsapás volt.”

A gitáros ugyanakkor hangsúlyozta: nem Corey Taylor énekes a hibás a történtekért. „Sosem volt semmi problémám Coreyval. Sokkal jobban megértjük egymást, mint bárki mással akármelyik csapatból, hiszen mindketten éveken át nyomtuk mindkét helyen. Ha nem vagy ilyen helyzetben, nem is értheted meg, mivel jár a dolog, aztán egy idő után nehéz mindkét helyen száz százalékon teljesíteni, és eljön a pont, amikor azt mondod: elég volt, innentől fogva minden energiámat abba kell fektetnem, ami lehetővé tette számunkra ezt az egészet. Nézzünk szembe a tényekkel: a Slipknot egy világligás elsőosztályba tartozó, kultikus státuszban lévő zenekar, és nekem igazából ezért dobban meg a szívem. És ezzel most nem azt mondom, hogy a Stone Sourt nem éreztem a magaménak, mert mindent abszolút szenvedélyesen csináltam oda is, de bizonyos embereknek más elképzelései voltak arról, minek is kell lennie a Stone Sournek. Én pedig nem akartam egy rádiós zenekarban játszani, hogy végre kimondjam a lényeget is. Inkább kreatív, művészi szempontból nézem a dolgokat, és olyan összetett muzsikát játszom, ami megmozgat, és tényleg egy utazásra visz. A Stone Sour ehhez a House Of Gold & Bones első és második részével jutott a legközelebb, és nem tudom, csinálnak-e még valaha is bármi hasonlót a jövőben.”

A Stone Sour következő kiadványa egy feldolgozásalbum lesz valamikor jövőre.

 

Hozzászólások 

 
#9 cápaidomár 2014-11-24 02:33
De hát annak idején a Slipknot csapta le Corey-t a Stone Sour-ról, nem? Ez persze alapvetően Corey döntése volt, de aztán Jim is úgy döntött, enged a csábításnak.

Nyugodtan lehet úgy is venni, hogy akkor kicsesztek a többiekkel, és cserben hagyták őket. Akkoriban bizonyára ment az anyázás...

Az élet mindig benyújtja a számlát - ez a meglátásom.
Idézet
 
 
#8 revdav11 2014-11-23 23:22
Idézet - Vox:
De akkor ki a hunyó?

Szerintem Rand. Már Shawm távozását se értettem, ő is a kezdetek óta tag volt.
Bár tény, hogy egyedül Randnek nem hinném hogy ekkora hatalma lenne a csapatban. Kellett oda Corey meg mindenki más beleegyezése is, mert ha választani kéne a 2 gitáros között nem kérdés ki jönne ki győztesen...
Idézet
 
 
+2 #7 Vox 2014-11-23 22:09
Corey Taylorról persze, hogy nem mond semmi rosszat, hisz azzal ártana a Slipknotnak. De akkor ki is volt, aki ki akarta pattintani? Johnny Chow csak hónapokkal korábban került be, ő nem hiszem, hogy akár annyiba is beleszólhatna, hogy este mit játsszanak és mit ne. Marad Josh Rand és Roy Mayorga. Mayorga 2006 óta tag, zeneileg elég sokfelé megfordult már, de pont a SS-t akarná rádióbarátra kozmetikázni? Rand meg tipikus háttérembernek tűnik, aki kettőt nem szól, csak teszi a dolgát. De akkor ki a hunyó?
Idézet
 
 
+5 #6 Codename333 2014-11-23 18:44
hát nagy öngól volt a stone sourtól hogy kivágták az egyetlen értelmes dalszerzőjüket.Én legalábbis meglepődtem rajta nagyon......az biztos h nélküle már msot nem érdekel a következő anyag......meg legalább tud koncentrálni a slipknotra
Idézet
 
 
+6 #5 goremeister 2014-11-23 16:22
Nyilván elég rosszul esett neki a nyilatkozata alapján h kitették a szűrét.. nagy baklövést követett el a Stone Sour ezzel a lépéssel. Nagyot esett a zenekar a szememben mióta ezt megtették, csak úgy ahogy a konceptlemez előtt kitették gyakorlatilag a másik olyan embert aki szintén a kezdetektől fogva ott volt, Shawn Economaki-t. Ha úgy vesszük Root '95 óta állandó tagja volt a zenekarnak. Nagyban felelt a SS hangzásáért, de felfújt lufinak azért nem mondanám ezt a zenekart..
Idézet
 
 
+2 #4 neal and jack and me 2014-11-23 16:21
a slipknot meg már el is süllyedt...? :P
Idézet
 
 
+6 #3 Sárvári Gábor 2014-11-23 15:54
Alapvetően igaza van, de ha nem rakják ki, akkor is ezt nyilatkozná?
Idézet
 
 
+11 #2 Nameless 2014-11-23 13:39
Na végre valaki kimondta a nagy igazságot!! Jim nagyot nőtt a szememben ezzel a nyilatkozatával !
Idézet
 
 
+12 #1 nekem8 2014-11-23 09:01
Igaza van, a ss egy felfújt lufi szerintem is...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.