Shock!

március 09.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rolling Stones: kiadatlan ’74-es felvételt mutattak be Jimmy Page vendégeskedésével

Scarlet címmel eddig kiadatlan dalt tett közzé a Rolling Stones. Az 1974-es felvétel érdekessége, hogy Jimmy Page is szerepel benne.

0723keithjimmy

Szeptember 4-én box setben, illetve deluxe CD-n és vinylen is napvilágot lát a Rolling Stones 1973-as klasszikus nagylemeze, a Goats Head Soup, amely tíz bónuszfelvételt is rejt majd. Ezek között éppúgy szerepelnek alternatív verziók, mint három korábban nem ismert darab. Ilyen a Criss Cross, amelyet most közzétett a csapat, ám alighanem még érdekesebb a Scarlet, amelyet 1974 októberében vettek fel a Led Zeppelin gitárosa, Jimmy Page, illetve a Blind Faith basszere, Rick Grech vendégeskedése mellett. „Akkor érkeztünk meg a stúdióba, amikor a Zeppelin épp végzett”, emlékszik vissza Keith Richards a szám születésének körülményeire. „Mi következtünk utánuk, Jimmy pedig úgy döntött, marad. Nem igazán tekintettünk dalként erre az egészre, alapvetően inkább amolyan demó volt, csak az érzés kedvéért, de jól sült el a dolog. Ilyen felállással jobb, ha kezdünk is vele valamit.”

A Stones idén elvileg koncertezett volna, de egyelőre nem tudni, mi lesz a későbbre halasztott, tizenöt állomásos észak-amerikai turné sorsa, amelyet május 8-án indítottak volna San Diegóban.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.