Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Roger Waters szerint „kibaszottul szörnyű lenne”, ha ismét összejönne a Pink Floyd

Roger Waters egy friss interjúban elmondta: tavaly személyes megbeszélést folytatott David Gilmourral és Nick Masonnel bizonyos kérdésekről, azonban a tárgyalások semmiféle érdemleges eredményre nem vezettek.

roger_waters_k2018_02

Már tavaly év végén is megpendítette egy interjúban Roger Waters, hogy 2019 júniusában leült egy megbeszélésre David Gilmourral és Nick Masonnel, amelyen esetleges jövőbeli terveket vitattak volna meg, ám végül semmi értelmes nem sült ki belőle. Most részletesebben is beszélt a történtekről, miután a Rolling Stone munkatársa nekiszegezte a kérdést, miért nem tudták elásni a csatabárdot Gilmourral. „Vicces, hogy egyből azt mondod, kettőnk között nem jött létre a megállapodás, mert egy dobos is ott volt még velünk", felelte Waters. „Igen, természetesen Nick is ott volt. Már csak mi hárman vagyunk életben, hiszen Syd és Rick halott, és tudomásom szerint csupán mi öten vettünk részt a dolgokban az idő nagy részében. Szóval igen, Nick is jelen volt. Én pedig előálltam egy hozzávetőleges tervvel, hátha jutunk valamire, de erről igazából nem szeretnék túl sokat mondani. És nem is lett belőle semmi."

A kérdező ezután megpendítette, milyen szép lenne, ha a világot sújtó jelenlegi helyzetben a Pink Floyd képes lenne megállapodásra jutni, és ismét összeállni, miután véget ér a járvány. „Dehogy lenne szép!", söpörte le Waters a felvetést egyből. „Kibaszottul szörnyű lenne! Persze ha a Pink Floyd akkori korszakának rajongója vagy, talán más szemszögből nézed ezt az egészet, mint én. Megélni viszont nekem kellett azokat az éveket, az én életemről van szó. És tisztában vagyok vele, hogy utólag valakik rám osztották a rosszfiú szerepét a sztoriban, de ezzel simán együtt tudok élni. De hogy elcserélném-e a jelenlegi szabadságomat, hogy ismét lekössem magam? Kurvára kizárt."

Mint kiderült, a megbeszélések eleve nem is egy esetleges újjáalakulást céloztak volna. „A tárgyalások lényege az volt, hogy kiderüljön: képesek vagyunk-e megjelentetni az Animals remaszterelt vinyl kiadását anélkül, hogy kitör a harmadik világháború? Azt javasoltam, döntsünk demokratikusan, hiszen hárman vagyunk, és mindent el tudunk dönteni úgy, hogy mindenkinek egy-egy szavazata van. És akkor legalább egyről a kettőre jutunk. De nem mentek bele. Nem akarták, Isten tudja, miért nem. Nem mintha létezne Isten, de érted, mire gondolok..."

Watersnek a járvány miatt el kellett halasztania aktuális koncertjeit. Mindez Nick Mason saját öntribute-zenekarára, a Saucerful Of Secretsre is igaz, amely június 22-én a Budapest Parkban is fellépett volna. A turnét későbbre tolták, az eddig megváltott jegyek érvényesek lesznek az új időpontra is. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#4 Horváth Attila 2020-04-19 17:03
Idézet - Claudius Oltarimanus:
Idézet - keviny:
Hát ha Rodzsi bácsi arra gondol a fene nagy szabadság alatt, hogy hatszor tíz a huszonharmadiko nszor is eljátszhassa a Falat, akkor lelke rajta.


Ha koncertezik nem nagyon van más választása.


Miért ne lenne? A Falon túl is írt számokat a Pink Floyd-nak, nem beszélve arról, hogy ott vannak a szólóalbumai is.
Idézet
 
 
#3 Claudius Oltarimanus 2020-04-19 13:03
Idézet - keviny:
Hát ha Rodzsi bácsi arra gondol a fene nagy szabadság alatt, hogy hatszor tíz a huszonharmadiko nszor is eljátszhassa a Falat, akkor lelke rajta.


Ha koncertezik nem nagyon van más választása.
Idézet
 
 
#2 keviny 2020-04-19 11:40
Hát ha Rodzsi bácsi arra gondol a fene nagy szabadság alatt, hogy hatszor tíz a huszonharmadiko nszor is eljátszhassa a Falat, akkor lelke rajta.
Idézet
 
 
#1 Gábor 2020-04-19 10:10
Hátha még egy ilyen dologban sem tudnak még eszmét cserélni sem, akkor kár álmodozni. Szerintem sosincs egy bűnös, csak az emberek szeretik a szájukba rágott, leegyszerűsítet t infókat.
A 70-es éveket úgysem lehet visszahozni a zenéjükben.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.