Shock!

augusztus 13.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rockmaraton 2015: a helyszín még nem ismert, de jön a Destruction is

Több pletyka is felreppent az idei Rockmaratonnal kapcsolatban, hiszen a baranyai fesztivál új helyszínre költözik. A szervezők közleményben igyekeznek eloszlatni az esetleges félreértéseket, és nem mellesleg a fellépől névsorához a német Destruction is csatlakozott.

Huszonötödszörre rendezik meg idén a Rockmaraton Fesztivált. A 2015-ös rendezvényt július 13-19. között tartják, de új helyszínen a megszokott pécsi Malomvölgyi Arborétum helyett – ezt illetően egyelőre nincsenek pontos információk, csak pletykák, éppen ezeket kívánják kicsit tisztába tenni a szervezők egy közleményben, amelyet alább elolvashatsz. A fellépőket illetően ugyanakkor már biztosan elég erős mezőnnyel szolgál majd a Rockmaraton: a legfrissebb igazolás a német thrash egyik nagyágyúja, a Destruction, de rajtuk kívül fellép a fesztiválon a Hatebreed, a Powerwolf, a The Black Dahlia Murder, a The Exploited, a Darkest Hour, az Arkona, a Korpiklaani, a The Casualties és a Talco is. A fentiek mellett még tíz további külföldi előadó emeli majd a fesztivál fényét. A hazai színteret többek között olyan előadók képviselik, mint az Ossian, az Omen, a Depresszió, a Moby Dick, a Road, a Leander Rising, a Dalriada, az Auróra, a Wisdom, a Lord, az Akela, az Alcohol, az Apey And The Pea, a Prosectura, a Paddy And The Rats, a Rómeó Vérzik, a Niburta, a Tales Of Evening és még sokan mások.

„Az új helyszínről még nem született döntés. Sokan meglepődtek a változáson, ezért a félreértések és az urbánus legendák elkerülése végett a szervezők tíz pontba szedték a döntésükkel kapcsolatos tudnivalókat”, írják a szervezők. „1. Pécsiek vagyunk, szeretjük a városunkat és a Malomvölgyet. A döntést nehezen hoztuk meg, de a fesztivál hosszú távú fennmaradása és fejlődése érdekében ez elkerülhetetlen. 2. A Malomvölgy szép, de a területen nincs egyetlen betonút sem, a külföldi zenekarok buszai, a konténereket szállító teherautók, a szippantós kocsik alig tudnak behajtani, és eső esetén csak kivontatni lehet őket! 3. A Malomvölgy szép, de nincs kiépített szennyvízcsatorna-hálózat, így a vizesblokkot nem lehet bővíteni vagy fejleszteni, pedig kicsi és igénytelen. A mobil WC-ket nem lehet jól megközelíthető, vízszintes helyre rakni, még a legkisebb eső után sem tudjuk őket üríteni és tisztítani, ezért embertelen körülmények alakulnak ki arrafelé minden évben!”

1202rockmaratonA döntésben a színpadok elhelyezése is szerepet játszott. „4. A Malomvölgy szép, de kicsi a fesztiválterület, ezért nem tudjuk a két nagyszínpadot megfelelő távolságra helyezni. Így a második nagyszínpadot nem tudjuk fejleszteni, és pont fele annyi komoly hazai és külföldi bandát tudunk meghívni, mint amennyit szeretnénk. Ráadásul az áthallások már eddig is nagyon zavaróak voltak. 5. A Malomvölgy szép, de nem tudjuk a színpadokat úgy forgatni, hogy azok ne szóljanak rá Pécs déli részére és az agglomerációra, ezért vagy túl halkak a színpadjaink, vagy állandóan feljelentenek minket az aludni szándékozók. 6. A Malomvölgy szép, de domborzati adottságai miatt természetes vízgyűjtőként funkciónál, a környékről minden csapadék itt gyűlik össze. Az elmúlt két évben elvesztettük a csatát az eső ellen, sőt 2014-ben az is csoda volt, hogy nem kellett idő előtt bezárnunk a fesztivált. Nem akarunk jövőre is így járni! 7. A Malomvölgy szép, de kempingezésre kijelölt területeken egyetlen négyzetméter sík talaj vagy árnyék sincs. 8. Olyan helyszínt keresünk, ami a Malomvölgy minden előnyét (szépség, szabadság, távolság a várostól, erdő, tavak stb.) megőrzi, de biztosítja azokat az infrastrukturális feltételeket, amikkel akár rossz idő esetén is le lehet bonyolítani egy ekkora fesztivált, ennyi hazai és külföldi bandával. 9. Elsősorban Pécs környékén és Baranya megyében keressük az új helyszínt, de ha végül messzebb kell költöznünk, annyi biztos, hogy a Dunántúlon maradunk és jövőre is 50 százalék vasúti kedvezményt biztosítunk mindenkinek. 10. Akárhová is költözzünk, a CASANOVA büfét mindenképpen visszük magunkkal!"

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.