Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rock The Nation fesztiválok: ilyen még tényleg nem volt...

Alighanem minden AOR rajongónak csorogni kezd a nyála, ha végignéz az idén nyári Rock The Nation fesztiválok fellépőlistáján. A Journey, a Foreigner és a STYX júniusi közös brit turnéja után ezeken az európai állomásokon ha lehet, még komolyabb a névsor: Neal Schonék és Mick Jones-ék mellett a Kansas és a Night Ranger, sőt, néhol a kanadai Saga is fellép majd.

Már stúdióban dolgozik a legendás amerikai AOR banda, a Night Ranger, hogy elkészítsék a 2007-es Hole In The Sun utódját, és Jack Blades énekes/basszusgitáros (a képen) szerint a lemez jobban közelít majd a klasszikus hangzásvilághoz, mint bármi, amit a '80-as évek sikerkorszaka óta letettek az asztalra. A csapatban Blades mellett Brad Gillis gitáros és Kelly Keagy dobos/énekes képviselik az eredeti tagságot, rajtuk kívül Joel Hoekstra gitáros és Christian Matthew Cullen billentyűs egészítik ki a felállást. A Night Ranger ebben a leosztásban még sosem stúdiózott, hiszen legutóbb Jeff Watson gitáros is tag volt a klasszikus arcok közül, ő azonban az utolsó turnék kezdete előtt lelépett (társai a Winger, Whitesnake virtuóz Reb Beach-csel helyettesítették). Az akkori billentyűs, Michael Lardie a turnék végeztével hullott ki a bandából.

A Hole In The Sun az első Night Ranger lemez volt 1998 óta, de nem keltett komoly feltűnést, pedig a csapat a '80-as években hatalmas sikerbandának számított az Egyesült Államokban, így a nosztalgiafaktorra simán építhettek volna - ha az amerikai kiadás nem csúszik el egy évvel az európaihoz képest... Blades ezúttal komoly amerikai terveket ígér, de ezek mibenlétét egyelőre nem tudni. Elképzelhető, hogy valami hasonlóban gondolkodnak, mint az európai Rock The Nation fesztiválok, ahol a Night Ranger a világ két leghatalmasabb AOR csapata, a Journey és a Foreigner, illetve a nem kevésbé legendás Kansas társaságában koncertezik majd. Két állomáson pedig a kanadai AOR/prog veterán Saga is csatlakozik a névsorhoz. Blades-ék áprilisban két mexikói és egy Puerto Rico-i dátumon melegítenek be a Journey előzenekaraként.

A Rock The Nation turné (Journey, Foreigner, Kansas, Night Ranger) európai dátumai az alábbiak:

Június 15. Berlin, Zenith (a Night Ranger nélkül, a Sagával)
Június 17. Hannover, Parkbuehne
Június 18. Esslingen, Richard-Hirschmann Eisstadion
Június 19. Winterthur, Spirit Of Rock fesztivál (a Saga is)
Június 21. Milánó, Fiera Arena (a Kansas nélkül)
Június 22. Augsburg, Schwabenhalle
Június 25. St. Goarhausen, Loreley Freilichtbuhne
Június 26. Grafenhainichen, Ferropolis Stadt Aus Eisen

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.