Shock!

december 06.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

RNR Hall Of Fame: kiválósági díjjal a Judas Priest is bekerül

Nyilvánosságra hozták a Rock And Roll Hall Of Fame friss beiktatottjainak névsorát. A súlyosabb zenéket egyedül a Judas Priest képviseli az idei eresztésben, de ők sem „hagyományos” díjazottként.

0116judas

Eminem, az elismerést korábban köszönettel visszautasító, majd mégis elfogadó Dolly Parton, a Duran Duran, Lionel Richie, Pat Benatar, a Eurythmics és Carly Simon kerülnek be idén a Rock And Roll Hall Of Fame-be. A zsűri ugyanakkor az úgynevezett kiválósági díjjal honorálja a Judas Priestet is, akik szintén jelöltek voltak, de nem jutottak a beiktatandók közé, és a közönségszavazáson is lecsúsztak az első öt helyről. Ilyen díjat kapott korábban a néhai Randy Rhoads, illetve az E Street Band is. A Rage Against The Machine, a The New York Dolls és az MC5 semmilyen formában nem jut be idén a csarnokba a jelöltek közül.

A döntés értelmében nem minden egykori Priest-tag kap bebocsátást a dicsőségcsarnokba: a jelenlegi felállásból Rob Halford, Glenn Tipton, Ian Hill és Scott Travis részesül az elismerésben, tehát a bandát az elmúlt bő tíz évben gyakorlatilag a hátán vivő Richie Faulkner nem, a korábbi zenészek közül pedig K.K. Downing, Les Binks és a 2018-ban elhunyt Dave Holland. Halford szerint a csapatban nem élnek ellenséges érzések Downing és Binks jelenlétével szemben. „Minden joguk megvan rá, hogy az esemény részesei legyenek – mondta a frontember. – Mindenkinek nagyon örülök, nincs bennem keserűség vagy kényelmetlen érzés, semmi ilyesmit nem őrizgetek hosszasan. Ha pedig valaki igen, annak félre kell tennie ezeket az érzéseket, és örülni ennek a csodálatos lehetőségnek, felfogni, micsoda elismerést és ünneplést jelent.”

Az ünnepségen Halford szerint valószínűleg a Parkinson-kórja miatt a turnézástól pár vendégszereplést leszámítva már visszavonult Tipton is ott lesz. Az utóbbi években korábbi társaira számos rossz fényt vető nyilatkozatot tett Downing a maga részéről nem zárta ki, hogy részt vegyen majd a beiktatási ceremónián.

A Judas Priest a The Dead Daisies vendégeskedése mellett, július 11-én a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.