Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

RNR Hall Of Fame: jelölt a Judas Priest és a Rage Against The Machine is

Négy zenekar képviseli a rockos-metálos vonalat a Rock And Roll Hall Of Fame idei jelöltjei között. A beiktatandókról májusban születik döntés.

judas_priest_k2018_06

A Judas Priest, a Rage Against The Machine, a The New York Dolls és az MC5 is jelölt a Rock And Roll Hall Of Fame idei listáján. Rajtuk kívül a beiktatandók közé kerülhet még Beck, Pat Benatar, Kate Bush, a Devo, a Duran Duran, Eminem, a Eurythmics, Fela Kuti, Dolly Parton, Lionel Richie, Carly Simon, az A Tribe Called Quest és Dionne Warwick is. Amennyiben a szakmai zsűri és a közönségszavazás eredményeként bekerülnek, a Priest esetében Rob Halfordot, Glenn Tiptont, Ian Hillt, Scott Travist, K.K. Downingot, Les Binkset és a néhai Dave Hollandet iktatják majd be a dicsőségcsarnokba, tehát Tim „Ripper" Owenst és Richie Faulknert nem. A The New York Dollsban megfordult muzsikusok közül David Johansen, Arthur „Killer" Kane, Billy Murcia, Jerry Nolan, Sylvain Sylvain és Johnny Thunders, az MC5-ból pedig Wayne Kramer, Michael Davis, Fred „Sonic" Smith, Dennis Thompson és Rob Tyner kapna helyet az elismertek között.

A Rock And Roll Hall Of Fame-be jelölés feltétele, hogy jelentős előadókról legyen szó, akiknek legalább huszonöt év telt el az első lemezük megjelenése óta. A bekerülőkre a több mint ezerfős, zeneipari szakemberekből, újságírókból álló szakmai zsűri mellett a rajongók is szavazhatnak majd a szokásos módon. A közönségszavazás nyerteseit hagyományosan mindig be szokták iktatni a dicsőségcsarnokba. A döntés májusban esedékes, a konkrét gála pedig valamikor ősszel, de ez még nagyban függ a járványhelyzettől is.

 

Hozzászólások 

 
#6 tibber 2022-02-04 20:55
Egyébként az megvan, hogy ezek a Hall Of Fame-k elsősorban turista látványosságok az USA-ban. Az amerikai városok vért izzadva lobbiztak, hogy náluk legyen a következő Hall Of Fame helyszín. Most pl. Cleveland esetében konkrétan semmi nincs a városban, amit ne lehetne megnézni fél nap alatt, ezért kell nekik a Rock and roll hall of fame, meg, hogy minden évben mindig legyen nagy felhajtás körülötte.
Idézet
 
 
#5 Igor Igorovics 2022-02-04 20:23
Az, hogy Ripper nem került be a jelöltek közé Les Binks meg igen, az tökéletesen bizonyítja a RNR bizottság szűklátókörűség ét és sznobizmusát. Les Binks ugyanúgy két studiólemezen játszott plusz egy live lemezen igaz a legendás Unleashed volt az, de Ripper sem szégyenkezhet a Meltdown lemezzel. (Mi az, hogy...) Anno Ripperrel élt túl a banda, ráadásul remekül helyt is állt, ami egy Halfi után nem kis dolog. Les Binks mellett az szólhatott, hogy a Stainless Steel meg Killing Machine "megkérdőjelezhe tetlen klasszikusok" a Jugulator és Demolition meg nem. Hogy miért van így? Egyszerűen mert "régen minden jobb volt". Teljesen lényegtelen, hogy az utóbbi két album, újító volt és bizony nem kevés kockázatot is vállaltak vele a heavy metal színtéren. Nem mondom, hogy korábban nem próbálkozott modern metalos dolgokkal más a power/heavy metal szintéren (Pl. Vicious Rumors), de ez akkor is újító volt. Az már csak hab a tortán, hogy Binks egy teljesen átlagos képességű ütős, míg Ripper topkategória. De ez mind sokadlagos hiszen, aki meg meri kérdőjelezni akármelyik nagy banda ezeréves albumainak nagyságát az nyilván nem is épelméjű.

Tudom, hogy semmin se változtat, de rohadtul kezd elegem lenni abból hogy a régi bandáknak mindig csak a 70-es, 80-as években kiadott lemezeit kell agyondícsérni, megkerülhetetle nnek definiálni, míg a a késői lemezekre, -akármilyen jól is sikerülhettek- mindig csak ez a kib/szott jó-jó, becsületes iparosmunka, meg pár ilyen unalmas blöfföt kell/lehet elsütni. Természetesen régen is írhattak kiváló, TÉNYLEG klasszikus lemezeket, a Stainless Steel is ilyen, de a KM nem. O.K ez már túlmutat a Hall of Fame dolgon (látszólag), de szerintem pont az beszűkült látásmód vezetett ahhoz, hogy sem Steve Morse-ot, sem Blaze Bayley-t nem jelöllték anno.
Idézet
 
 
#4 the raven 2022-02-04 10:20
Idézet - queensryche999:
Semmi jelentősége.

Igazad van.Remélem Dolly P. ott lesz:-)))
Idézet
 
 
#3 queensryche999 2022-02-03 22:45
Semmi jelentősége.
Idézet
 
 
#2 Retek 2022-02-03 21:22
Ez az egész RNR Hall Of Fame-nek nevezett fostenger egy nagy vicc, alap bandák még mindig nem kerültek be.
Idézet
 
 
#1 the raven 2022-02-03 13:43
Hihetetlen,hogy a Priest még mindig vár....
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.