Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ritka siker: kétszeres amerikai platinalemeznek örülhet a Buckcherry

Hamarosan új lemezzel jelentkezik a Buckcherry. A zenekar a megjelenés előtt rockcsapatok számára ma már nagyon ritka elismeréseknek örülhetett.

0422buckcherry

Kétszeres platinalemez lett a napokban az Egyesült Államokban a Buckcherry 2006-ban kiadott harmadik nagylemeze, a 15. A szóban forgó album annak idején a Crazy Bitch és a Sorry című dalok slágerré válása révén lett hatalmas siker a tengerentúlon: ezek közül előbbi most négyszeres, utóbbi kétszeres platina lett az Amerikai Hanglemezgyártók Szövetsége (RIAA) elismerése alapján. A Buckcherry többi nagylemezének eladásai meg sem közelítik a 15 eredményeit, ezen kívül mindössze 1999-es debütálásukért rendelkeznek egy amerikai aranylemezzel. A platina fokozatú elismerés változatlanul egymillió eladott példány után jár az Egyesült Államokban, de ez ma már természetesen nem kizárólag fizikai eladásokból áll össze, a RIAA számítási módszere szerint a fizikai és digitális albumeladások mellett beszámítanak a minősítésekbe a streamek és az adott lemezről történő dalletöltések is. Ennek értelmében tíz dal fizetős letöltése az adott lemezről további egy teljes albumpéldány eladásának felel meg, az online hallgatásokat tekintve pedig ezerötszáz audió- és/vagy videóstreamet számítanak egy eladott lemeznek.

buckcherry_cA zenekar új nagylemeze, a Hellbound június 25-én jelenik meg. A zenekar Marti Frederiksen csúcsproducer/dalszerzőguruval bútorozott össze a folytatáshoz, és az albumra az alábbi dalok kerülnek fel:

01. 54321
02. So Hott
03. Hellbound
04. Gun
05. No More Lies
06. Here I Come
07. Junk
08. Wasting No More Time
09. The Way
10. Barricade

A So Hott és a Hellbound is meghallgatható a kiadványról. A Buckcherry legutóbb 2019-ben, Warpaint címmel adott ki új lemezt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.