Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Repülőbalesetben elhunyt Lars Ratz

Elhunyt Lars Ratz, a Metalium volt basszusgitáros/főnöke. A zenész kisrepülőjével a földbe csapódott.

0419larsratz

53 éves korában, repülőbalesetben elhunyt Lars Ranzenberger, művésznevén Lars Ratz, akit a német-amerikai Metalium soraiból lehetett ismerni. Az április 18-ai, Mallorcán történt tragédia körülményeiről egyelőre nem tudni sokat, az azonban biztos, hogy a könnyű kisgép földbe csapódásakor Lars azonnal meghalt.

Lars Ratz az ezredfordulós európai heavy metal reneszánsz idején tűnt fel a színtéren a szélesebb közönség előtt is saját bandája, a Metalium soraiban, amelyet Henning Basse énekessel és a Savatage gitárosával, Chris Cafferyvel vittek a vállukon. Utóbbi idővel távozott a csapatból, de Ratz a későbbiekben is egyben tartotta a csapatot, és egészen 2011-ig elmeneteltek, miközben nyolc stúdiólemezük jelent meg. A Larsról megemlékező Chris Caffery most elárulta: az utóbbi hónapokban már ment a levelezés Ratzcal és Bassével egy majdani újjáalakulásról.

A basszusgitáros évek óta Mallorcán élt, és fény-, illetve hangtechnikai vállalkozóként dolgozott, hobbiként pedig a Fyre nevű helyi zenekarban játszott.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.