Shock!

május 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rengeteg gitárszólóval tér vissza a színre Michael Denner

0601dennerSzeptemberben jelenik meg a Target Recordsnál a legendás Mercyful Fate és King Diamond gitáros, Michael Denner új csapatának első lemeze. A Denners Trickbag névre hallgató formáció old school, kicsit progresszív hard rockban utazik a '70-es évek stílusában, bevallottan rengeteg gitárszólóval.

Michael Denner hat hónapja rakta össze a Denners Trickbaget, amiben nem magához hasonló veterán metalosokkal zenél, hanem személyes jóbarátokkal. A csapatban tag Kim Hagemann dobos, akivel egy időben a kultikus Zoser Mezben is játszottak már együtt. Utóbbi banda a '80-as és a '90-es évek fordulóján működött, és szintén Hank Shermann volt a másik emblematikus figurája Denner mellett, egyetlen lemezük – amin ugyanakkor nem Hagemann játszott – a mai napig kultikus kedvencnek számít a gyűjtők körében. A további három zenésztárs Peter Domtrop, Flemming Muus és Lars Berthelsen. A Denners Trickbag zenei irányvonala leginkább állítólag a '70-es évek progresszív heavy metaljaként jellemezhető elképesztően sok gitárszólóval, a stílus tekintetében sok áthallással olyan bandák felé, mint a Montrose, a Mountain, a Captain Beyond, a Jericho vagy a Three Man Army.

A csapat januárban debütált két élő koncerttel, most pedig a dán Target Recordshoz szerződtek, és szeptemberben meg is jelenik első nagylemezük.

 

Hozzászólások 

 
#1 Wendiii 2013-06-01 08:26
Ha olyan zene lesz, mint a Zoser Mez, akkor azt hiszem, hogy máris megvettek. :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.