Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Régi motoros lépett ki az Iced Earth soraiból

0507smedleyTávozott az új lemezen dolgozó Iced Earth legénységéből Brent Smedley dobos, akinek távozását személyes családi okok indokolták. Jon Schafferék máris megtalálták az ütős utódját Raphael Saini személyében, aki azelőtt a Chaoswave-ben játszott, és a nyári koncerteken debütál az egyik legismertebb amerikai power metal zenekarban.

„Idős, törékeny családtagjaim vannak, akiknek szüksége van a segítségemre itt, Jacksonville-ben”, mondja távozásának okairól Smedley (a képen). „Életem egyik legkeményebb döntését kellett meghoznom, de ilyen körülmények között egyszerűen nem tudtam magam elkötelezni a zenekar időbeosztása mellett, így úgy döntöttem, lelépek a helyemről.” Smedley régi motoros az Iced Earth-ben, hiszen 1996-tól 1997-ig, 1998-tól 1999-ig, majd 2006-tól egészen mostani kilépéséig játszott a bandában. Utóbbi tagsága szinte csodaszámba megy, hiszen a banda felállása a kezdetek óta folyamatosan változik.

„Brent régóta a csapat értékes tagja volt”, áll az Iced Earth nyilatkozatában. „Köszönjük hozzájárulását, barátságát, energiáját, és a jövőre nézve a legjobbakat kívánjuk neki. Tárt karokkal üdvözöljük a zenekarban Raphaelt, és reméljük, hogy a rajongóink is olyan fogadtatásban részesítik majd őt, amilyet megérdemel.”

A csapat nyáron, a már Sainival lejátszandó európai fesztiválfellépések közepette veszi fel és keveri meg a Plagues Of Babylon című új lemezt, amelyre többek között olyan dalok kerülnek majd fel, mint a címadó, a Democide, az Among The Living Dead, a The Resistance, az If I Could See You, a Peacemaker, a Cthulhu és a Parasite. A megjelenés októberben várható a Century Mediánál, az ezt követő európai turnén pedig a Concerto jóvoltából ismét eljutnak majd Magyarországra. A 2014. február 5-én esedékes koncert helyszíne a Club 202 lesz, a nyitózenekarok neve egyelőre még nem ismert, de innen minden aktuális újdonságról értesülni lehet majd.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.