Shock!

április 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Red Hot Chili Peppers: Frusciante nem lesz ott a beiktatáson

Az idei Rock And Roll Hall Of Fame beiktatás kapcsán mindenki a Guns N' Roses eredeti felállásának esetleges felbukkanásával foglalkozik, pedig egy másik aktuális díjazandó csapatnál is érdekességek várhatók: most derült ki, hogy John Frusciante ex-gitáros nem lesz ott a Red Hot Chili Peppers beiktatásán.

Habár a Red Hot Chili Peppers legsikeresebb nagylemezei mind Frusciante nevéhez fűződnek, a zenekart több mint két éve ismét otthagyó gitáros nem vesz majd részt az április 14-ei Rock And Roll Hall Of Fame beiktatáson – mondta el Chad Smith dobos a Billboardnak. „Kényelmetlennek érezte volna a dolgot, amit elfogadunk", nyilatkozta Chad. „Hívtuk, de azt mondta: kellemetlen lenne neki a helyzet, de sok szerencsét kívánt hozzá, és megköszönte az invitálást. És ez teljesen oké is. John olyan típusú srác, aki ha egyszer befejez valamit, akkor utána már a következő fázissal foglalkozik. A Red Hot Chili Peppers most éppen abszolút nincs a radarján."

Frusciante először a zenekart szupersztárrá változtató 1991-es Blood Sugar Sex Magik turnéja közepette hagyta ott a Chilit, majd néhány évvel később visszatért, és a vele elkészített 1999-es Californication ismét a leghatalmasabb nevek közé emelte a csapatot. Utódjával, Josh Klinghofferrel eddig egy lemezt készített a banda, a tavalyi I'm With You-t, amely megjelenése óta közel 4 millió példányban kelt el világszerte.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.