Shock!

május 01.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rasszista white power csapatnak titulálta a Hatebreedet a CNN

Tévedésből, pusztán a neve alapján szélsőségesen rasszista zenekarok közé sorolta a Hegyalja Fesztiválon nemrég Magyarországon is ismét fellépett Hatebreedet a CNN. A hírcsatorna utána bocsánatot kért Jamey Jastáéktól.

Az eset kiindulópontja a wisconsini szikh templomban elkövetett, hat halálos áldozatot követelő mészárlás volt, amelynek tettese két white power bandában, az End Apathyban és a Definite Hatben is játszott. A CNN ennek kapcsán közölt egy kommentárt Lonnie Nasatir tollából, amelyben a szerző úgy fogalmazott: az Egyesült Államokban napjainkban mintegy száz-százötven aktív white power csapat dolgozik, és ezek között a Hatebreedet is felsorolta – olyanok mellett, mint például az Angry Aryans, a Jew Slaughter vagy a White Terror.

Cseppet sem meglepő módon ezután a zenekar ismerői dühös kommentekkel és twitteres bejegyzésekkel árasztották el a CNN vonatkozó felületeit, és maga a Hatebreed is kikérte magának a történteket. „A CNN ismét elvesztette minden respektjét. Először totálisan ignorálták a Randy Blythe történetet, most pedig minket feketítettek be. Helyreigazítást és bocsánatkérést követelünk”, írta a banda a Twitteren. Utóbbiakat végül szerencsére meg is kapták: a csatorna kitörölte a hírből a banda nevét, és hozzátették, hogy sajnálják a tévedést.

A Hatebreed egyébként már dolgozik a következő albumon, amelyet igen súlyosnak ígérnek. „Itt nem lesznek dallamok vagy bármi hasonló!", nevetett Jamey, amikor az ausztrál Loud magazinnak jellemezte az anyag zenei irányvonalát. „Gyors lesz és súlyos... Leginkább az utolsó album durvább témáihoz, a Merciless Tide-hoz vagy a Hands Of A Dying Manhez tudom hasonlítani az irányvonalat.”

 

Hozzászólások 

 
+7 #1 OutbreakOfEvil 2012-08-09 13:36
A CNN bekaphatja !
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.