Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Raksha Bandhan: videó az önégető szerzetesről szóló dalhoz

Raksha Bandhan: itt a Human Torch klipje, élő bemutatkozás Budapesten Elkészült a Raksha Bandhan zenekar második videója a tavasszal megjelent Meet Your God On A Dirty Bus című albumhoz. A slideshow videót a Human Torch című dalhoz forgatták.

0911rb

A Raksha bandan háromnegyedét a korábbi Sunwharf zenekar tagjai alkotják, így Szabó Tamás gitáros, Sára Norbert dobos és Cserdi Imre basszusgitáros, hozzájuk csatlakozott Kelemen Ádám énekes. A Human Torch dalszöveg a vietnámi buddhista szerzetesről, Thích Quảng Đứcról szól, aki 1963-ban a kommunista rezsim elleni tiltakozásul nyilvánosan felgyújtotta magát, ebből fakad a dalcím az „emberi fáklya” és a háromszáz szerzetes testvér, akik a mártírt az utolsó útjára kísérik. A videóban korabeli felvételek láthatók zenekari fotókkal megspékelve. A videó elkészültéhez Fejes Árpád nyújtott segítséget.

A Raksha Bandhan élőben is bemutatkozik, előbb a budapesti S8 Underground Clubban augusztus 21-én a Stonedirt és az Overdozer zenekarokkal, majd szeptember 17-én, szintén a fővárosban a RIFF Budapest klubban a Grizzly és a Mudi zenekarokkal.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.