Shock!

szeptember 20.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Raksha Bandhan: új zenekar, bemutatkozó nagylemez és klip

Elkészült a budapesti Raksha Bandhan zenekar bemutatkozó nagylemeze Meet Your God On A Dirty Bus címen. A csapat máris bemutatta első dalát.

0911rb

A zenekar háromnegyedét a korábbi Sunwharf zenekar tagjai alkotják, így Szabó Tamás gitáros, Sára Norbert dobos és Cserdi Imre basszusgitáros, hozzájuk csatlakozott Kelemen Ádám énekes. Zenéjüket erőteljes rock/metálként jellemzik olyan tengerentúli bandák hatásaival, mint a Corrosion Of Conformity, a Down, a Biohazard vagy az Alice In Chains. Az 1990-es évekbeli zenei ízeket mai energiákkal ötvöző albumot a budapesti Sounday Stúdióban vette fel a zenekar Vastag Gábor (Vasti) hangmérnöki irányításával, aki egyben a dalokkal kapcsolatos produceri teendőket is ellátta.

A kilenc dalt rejtő albumhoz a zenekar leforgatta a lemezt felvezető első videót a Cafeteria Use című dalra, amit Süle Tamás, a Slowmesh gitárosa rendezett. A Cafeteria Use kifejezés az amerikai szlengben szimultán droghasználatot jelent, és az elmúlt évek egyesült államokbeli, valamint kanadai történéseire utal, amikor gyógyszeripari cégek különböző opioid tartalmú tablettákkal árasztották el a lakossági gyógyszerpiacot, és tettek sok ezer embert akaratukon kívül súlyos drogfüggővé.

A nagylemez várhatóan a Hammer Records égisze alatt fog megjelenni október-november folyamán.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.