Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rage Against The Machine: új albumon dolgoznak?

A Rage Against The Machine már öt éve újjáalakult, és ugyan nem zárták ki egy új album elkészítésének gondolatát, mindeddig semmilyen jel nem utalt arra, hogy a közeljövőben nekilátnának a munkának. Most azonban Tim Commerford basszusgitáros egyetlen egyszavas válasza után beindult a találgatás…

„Talán”, válaszolta Timmy C. a TMZ azon kérdésére, hogy dolgozik-e új albumon a Rage Against The Machine. Mindez komoly előrelépés, a gitáros Tom Morello ugyanis tavaly tavasszal még azt nyilatkozta: a bandának nincsenek hasonló tervei. „A zenekar nem ír dalokat, nem stúdiózik”, mondta akkor Tom, aki egyszersmind alaptalannak nevezte azokat a pletykákat, amelyek szerint a banda új számokon dolgozik. A híresztelések ugyanakkor nem voltak alaptalanok: a brit Metal Hammer 2010 decemberében egy bizonytalan forrású Zack De La Rocha interjúra hivatkozva közölte az ezirányú értesüléseket. A 2007-ben újjáalakult csapat az elmúlt időszakban kizárólag turnézással foglalkozott.

Minden idők legsikeresebb rap metal bandája összesen több mint 16 millió példányt értékesített három stúdióalbumból és egy feldolgozáslemezből, amelyek közül kettő is felkerült az amerikai listák első helyére. Legendájuk az új anyag nélküli turnézás mellett is élénken él, amit ékesen bizonyít, hogy 2009 karácsonyán egy sima facebookos kampánynak köszönhetően a klasszikus első album Killing In The Name dala a brit kislemezlisták első helyére került.

A Rage Against The Machine 2001-ben személyes konfliktusok miatt széledt szét, a hangszeres szekció ezután az akkoriban szintén zenekar nélküli Soundgarden énekessel, Chris Cornell-lel játszottak az Audioslave-ben. Ez a formáció szintén három sikerlemezt készített.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.