Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Queensryche: minél előbb stúdió, majd retro-turné

Return To History címmel kíván jövőre világ körüli turnéra indulni a megújult Queensryche, akik ugyan egyelőre nem rendelkeznek konkrét tervekkel, de ha minden jól halad, akár már a következő hónapokban stúdióba vonulhatnak új énekesükkel, Todd La Torrével.

„Jól halad a dalszerzés”, mondta a zenekar Billboardnak adott interjújában Scott Rockenfield dobos. „Nagyon friss ez az egész számunkra, már eleve Todd jelenléte is a zenekarban. Olyan ez, mint egy örvény: a fejünkben folyamatosan ott kavarog minden, ami körülöttünk zajlik mostanában. Ezek közül van, ami jó és van, ami rossz.” „Mindannyiunknak vannak merevlemezei teli anyagokkal, amiket ilyen-olyan okok miatt sosem használtunk fel”, tette hozzá Michael Wilton gitáros. „Most ezeket a dalokat közösen akarjuk megírni: összegyűlni egy szobában, és mindenki legjobb képességeit kihasználva rányomni a zenekari bélyeget, mielőtt felvesszük őket. Ehhez együtt kell zenélni. Vissza akarunk térni ahhoz a munkamódszerhez, amikor annak idején Scotték pincéjében próbáltunk, mert így jön elő az igazi varázslat.” A dalszerzés a banda szerint abszolút csapatmunkában zajlik, vagyis Todd La Torre és Parker Lundgren gitáros is részt vesznek benne.

A megújult Queensryche az eddigi három élő fellépésen sem csinált titkot abból, mit szeretne csinálni (igaz, ebből két bulit még Rising West néven nyomtak le), a tagok pedig most megerősítették, hogy az anyag a klasszikus korszakot idézi majd. „Megpróbálunk visszatérni a gyökereinkhez, dalokat írni és előszedni témákat a múltunkból, hogy megnézzük, mi az, ami mindannyiunknak egyformán izgalmas, és aztán azt csinálni. Ebben az a jó, hogy Todd is segít a dologban, mert őt is izgatja ez az irány, és szereti is csinálni. A terv most az, hogy miután megnéztük, mi az ábra, már a következő hónapokban stúdióba vonulunk. Semmiféle szoros ütemtervünk nincs, de szeretnénk készen állni arra, hogy jövőre már élőben is bemutassuk az új anyag egy részét.” Ez lesz az a turné, amely a mostani ábra szerint Return To History címen futna, és elsősorban a banda régi, klasszikus anyagaira koncentrálna. Ami a Geoff Tate nélküli Queensryche életképességét illeti, a zenekar nem akar mindenkit egyenként meggyőzni. „Csak azt tehetjük, hogy megmutatjuk a rajongóknak, mit kaphatnak ma a Queensryche-tól”, magyarázta Rockenfield. „Kimegyünk, zenélünk, ők pedig eljöhetnek és megtapasztalhatják, mit csinálunk.”

A helyzetet tovább árnyalja, hogy a bandából kirúgott Geoff Tate énekes is nehezen válik meg a névtől...

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.