Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Queensryche: máris készül a következő nagylemez

1119qrOktóber végén Magyarországon is bemutatkozott a Queensryche új felállása, akik a jelek szerint óriási lendületben vannak Todd La Torre énekessel. A frontember már a Shock!-nak nyáron adott interjújában is beszélt új dalokról, most pedig ismét megerősítette: gőzerővel haladnak a munkálatok a folytatáson.

„Az új albumra írjuk a dalokat éppen”, mondta Todd Carl Begainak adott interjújában. „Van pár nótánk különböző állapotban, és tele van mindegyik ízig-vérig Queensryche-ízű elemekkel. Hosszabb, súlyosabb és lágyabb számok egyaránt felkerülnek majd a lemezre, talán még valami akusztikus is. Nem vagyunk bezárva semmiféle skatulyába, és éppen ez a szépsége annak, amiről a Queensryche mindig is szólt. Szerintem amikor az emberek meghallják azt a szót, hogy progresszív, zenei értelemben véve a Dream Theaterre gondolnak, számomra azonban ez a kifejezés mindig is a dalszerzéshez való hozzáállásra vonatkozott: arra a megközelítésre, ami a Crimson Glorynál vagy a Queensryche-nál is érvényesült. Nem a zenészek technikás, virtuóz játékáról szól ez az egész, hanem a nagyszerűen megírt dalokról, a dallamokról. Húsz év múlva reményeim szerint erre a legutóbbi lemezre is azt mondjuk majd, hogy kiállta az idő próbáját.”

A zenekar valószínűleg ismét James „Jimbo” Bartonnal dolgozik majd, aki az idei Queensryche albumon is melózott a bandával, de a klasszikus időszakban is több lemezüket jegyezte hangmérnökként. „Jim már hívogat minket, hogy küldjünk új dalokat, mert dolgozni szeretne a következő albumon. Az első lemez óriási jelentőséggel bírt, de a második még fontosabb, hiszen az emberek azt mondják: oké, az első jó volt, de vajon meg tudják csinálni ismét? Nos, igen, meg tudjuk, és meg is fogjuk!”

Addig azonban a banda még elkészít egy három dalból álló minifilmet az utolsó anyaghoz, amelyben a Spore-t, a Midnight Lullabyt és az A World Withoutot fűzik össze egy sztorival Daniel Andres Gomez Bagby rendezésében – ez tulajdonképpen egy történettel összekapcsolt tripla videóklip lesz.

 

Hozzászólások 

 
+1 #4 Wendiii 2013-11-20 20:27
Azért a Dream Theater-nek egy kicsit beszólt. Már csak Lars hiányzott volna. :D
Idézet
 
 
+3 #3 bogar 2013-11-20 11:45
Akkor majd a következő lemezről is be lehet tenni három dalt a programba. A mostaniról meg kimarad kettő és így el lehet indulni egy új retro turnéra.
Idézet
 
 
+3 #2 tschaby 2013-11-20 10:33
Ez a mese is hogy megváltozott...
Idézet
 
 
+6 #1 queensryche999 2013-11-20 10:31
Kvínzrájk (mármint én :P) kifogja az aranyhalat:

- Ha visszadobsz, teljesítem egy kívánságodat! - mondja a halacska.
- Mé' nem hármat? - értetlenkedem.
- Mer' válság van és én egy g..i aranyhal vagyok.
- Oké, megvan, mehet?
- Lökjed!

-Legyen jobb a következő Queensryche lemez és SZÓLJON JOBBAN!

(- Ez má' kettő, hé!)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.