Shock!

február 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Queensryche: a hangszeresek új zenekart alapítottak

Úgy tűnik, tényleg problémák lehetnek a Queensryche háza táján, a zenekar hangszeresei ugyanis új formációt alapítottak Rising West néven, a mikrofonnál a Crimson Glory torok Todd La Torrével, miközben Geoff Tate énekes második szólóalbumán dolgozik.

Érdekes helyzet állt elő a Queensryche környékén: miközben Geoff Tate énekes második szólóalbumán melózik, a banda hangszeresei, azaz Michael Wilton gitáros, Eddie Jackson basszer, Scott Rockenfield dobos és a turnébeugrós Parker Lundgren gitáros (nem mellesleg Tate veje) Rising West néven hoztak létre friss formációt. A Rising West énekese a Crimson Glory jelenlegi frontembere, Todd La Torre (a képen), akivel a banda bőségesen játszani is akar majd a Queensryche klasszikus repertoárjából, az 1983-as Queen Of The Reich EP-től az 1990-es multiplatina Empire-ral bezárólag. Maga Todd tizenöt éves kora óta fanatikus Queensryche hívő, ám ennek dacára hangsúlyozza: a Rising West miatt semmiképpen sem hagyja ott a Crimson Gloryt, ahol szintén esedékes már egy új lemez. A Rising West nyár elején már stúdiózni is szeretne, így első albumuk akár idén a boltokba kerülhet.

A fenti fejlemények érdekes megvilágításba helyezik a hetek óta terjengő pletykákat, amelyek a Tate és társai között kialakult mély szakadékról szólnak. A legvadabb híresztelések szerint a csapat tagjai Sao Paulóban egy koncert előtt épp arról beszéltek, hogy ki akarják tenni az évek során a zenekar teljes irányítását kézbe vevő Geoff szűrét. Tate véletlenül meghallotta a beszélgetést, mire fellökte Wiltont, majd késsel fenyegette meg Rockenfieldet, és végül a helyi biztonságiaknak kellett közbeavatkozniuk, hogy ne durvuljon el teljesen a helyzet. A zenekar nem kommentálta a pletykákat, és azóta több koncertet is adtak, de az azért legalábbis furcsa, hogy egy ilyen súlyú híresztelés kapcsán semmilyen irányba nem nyilvánultak meg…

A Rising West június 8-án és 9-én debütál élőben a seattle-i Hard Rock Caféban.

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 Myth 2012-05-30 14:25
Végre! Ideje az egomániás Tatenek távoznia, a többi tagnak pedig megbosszulni a Deaficated to Chaost és az utóbbi 15 év többnyire lagymatag hanganyagát.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.