Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Poison: belátható időn belül nem készítenek új albumot

Habár a Poison minden évben aktívan és nagy sikerrel turnézik az Egyesült Államokban, a zenekarnak még mindig nincsenek tervei egy új stúdióalbumról, pedig utoljára tíz évvel ezelőtt jelentettek meg friss saját szerzeményeket. Bret Michals énekes szerint persze semmi sem kizárt...

„Sohase mondd, hogy soha", válaszolta Bret a DelmarvaNow.com kérdésére, amelyben afelől érdeklődtek, a KISS és a Van Halen ezirányú aktivizálódása után nem akar-e végre új albumot készíteni a Poison is. „Nincsenek konkrét terveink egy új albumra nézve, de a Poison tagjai olyanok nekem, mint a családom. Most is velük töltöttem az egész nyarat a Def Lepparddal közös Rock Of Ages turnénkon, és sosem tudhatod, mit hoz a jövő..."

A Poison utoljára 2002-ben jelentetett meg friss dalokat, de az akkori Hollyweird album még a sikeres nosztalgiaturnék ellenére is csúnyán elhasalt a kereskedelemben, és a kritika is rosszul fogadta. Rikki Rockett dobos ennek ellenére tavaly nem tartotta elképzelhetetlennek, hogy a banda hamarosan ismét nekiveselkedjen egy nagylemeznek. „Egy ilyen zenekarban mindannyian a saját életünket éljük, ha éppen nem vagyunk együtt", magyarázta. „Mindezt összehozni egy lemez érdekében meglehetősen ijesztő feladat, baromi nehéz dolog. Bizonyos szempontból még mindig olyanok vagyunk, mint egy garázsbanda, mert így születnek az ötleteink. A mostani próbák során is jammeltünk, játszogattunk, fasza új riffekkel, groove-okkal álltunk elő. Egyenesen odáig fajult a dolog, hogy le kellett állítanunk magunkat, és visszatérni a show összerakásához... De van egy rakás új zene, ami csak arra vár, hogy előjöjjön belőlünk, és tudjuk, hogy a következő lépésnek ennek kell lennie."

A Poison rajongók egyelőre kénytelenek lesznek beérni Bret új szólólemezével, amely Get Your Rock On címmel jön ki valamikor még az év vége előtt. Az énekes által nyersnek, rockosnak titulált albumon olyan vendégek szerepelnek majd, mint Vinnie Paul, Michael Anthony, Joe Perry, Ace Frehley vagy a Lynyrd Skynyrd két gitárosa, Gary Rossington és Rickey Medlocke.

A pennsylvaniai Harrisburgből elszármazott Poison több mint 30 millió lemezt adott el pályafutása során, és tíz daluk is bekerült az amerikai lista első tíz helyezettje közé. Ezek közül az Every Rose Has Its Thorn című ballada három héten át állt a Billboard kislemezlistájának első helyén 1988 karácsonyán, és ezzel a korszak egyik legnagyobb hard rock sikerdalának számított.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.