Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Peterrel együtt a Type O Negative is meghalt”

Peter Steele több mint egy éve halott, de korábbi zenésztársainak még mindig nehezükre esik elhinni, hogy nincs velük. Johnny Kelly, a Type O Negative dobosa egy friss interjúban elmondta: meg sem fordult a fejükben, hogy Peter nélkül is folytassák a zenekart.

„Sokkolt a dolog, totálisan megsemmisültem", emlékezett vissza Johnny a svéd TV4-nek arra a napra, amikor Peter Steele meghalt. „Még ma is hihetetlen belegondolni, hogy már nincs itt velünk. Peterrel töltöttem a felnőtt éveim nagyrészét. Nem szimplán együtt zenéltünk, hanem tényleg a legközelebbi barátaim egyike volt, roppant összetett személyiség. Mindig ő volt a bohóc, állandóan viccelődött. Az önostorozó egyénisége miatt abból sem csinált soha problémát, hogy saját magát figurázza ki. Zenekarként pedig rendkívül brutálisan álltunk egymáshoz, semmit sem fogtunk vissza. És ma sem... Amikor Kennyvel (Kenny Hickey gitáros, akivel Johnny együtt zenél a Seventh Voidban) együtt turnéztunk, folyamatosan jöttek elő a régi sztorik. Meggyőződésem, hogy Peter folyamatosan ott van velünk, akárhová is megyünk. Szörnyű ez az egész. 48 éves volt, fiatal ember, aki végre összekapta magát, megtisztult, nem drogozott, nem ivott, minden effélével felhagyott, és nagyon-nagyon várta, hogy elkezdjünk dolgozni az új Type O albumon. Készen is álltunk rá, aláírtuk az új szerződésünket a Napalm Recordsszal, ő is visszaköltözött Pennsylvaniából New Yorkba, kiválasztottuk a stúdiót. Ki tudja, mi sülhetett volna ki a dologból így, egy jó állapotban lévő Peterrel?"

Johnny elárulta: a Type O Negative-nak nem maradtak kiadatlan anyagai. „Ha Peter bármit is írt a következő lemezre, azt mi már nem hallottuk, ő pedig nem volt olyan típus, aki felveszi a dolgait. Szóval semmink sincs, mindenkinek be kell érnie az eddig kiadott dalokkal. Talán egy nóta létezik, ami nem jelent meg... Peter teljes öröksége ott van a lemezeken, és kész."

A Type O három élő tagjában természetesen fel sem merült, hogy a zenekar bárkivel is folytatható lenne. „Az sem számítana, ha lenne olyan ember, aki átvehetné a helyét. Egyszerűen egyikünkben sincs meg az érdeklődés a folytatás iránt, mert a Type O Negative-ot lehetetlen folytatni Peter nélkül. Lehetetlen... Még csak fel sem merült, hogy hé, mit gondoltok, pótolhatnánk-e valakivel, vagy ilyesmi... Amikor Peter meghalt, a Type O Negative is meghalt vele együtt."

Peter Steele és a Type O Negative karrierjéről itt olvashatsz bővebben.

 

Hozzászólások 

 
+3 #2 Equinox 2012-10-08 21:44
Idézet - TONfan:
"Amikor Peter meghalt, a Type O Negative is meghalt vele együtt."

Szrönyű ezt olvasni...

de attól még nyilvánvaló volt szerintem. Ennek a bandának az amúgy kiváló zenészek mellett Pete adott karaktert és stílust. Nem is lehet nélküle folytatni ilyen név alatt semmiképpen. Sal Abruscatónak van egy fasza projektje, ami hasonlít némileg a TON-ra is, próbálkozz vele, ha talán nem ismered. A Pale Horse Named Death a neve
Idézet
 
 
+3 #1 TONfan 2012-10-08 19:16
"Amikor Peter meghalt, a Type O Negative is meghalt vele együtt."

Szrönyű ezt olvasni...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.