Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Pete Sandoval: „A Morbid Angel nem az indusztriális kísérletezgetésről szól”

Pete Sandoval egy friss interjúban megerősítette, hogy hamarosan valóban visszatér az aktív zenéléshez a Terrorizer soraiban, és egyben azt is elárulta: különösebben nem nyűgözték le az aktuális Morbid Angel nagylemez elektro-indusztriális kísérletei.

„A hátam még mindig gyógyulóban van, de már nem tudok tovább várni, muszáj dobolnom, akár fáj, akár nem”, mondta Sandoval a Som Extremo nevű brazil portálnak. „Vagy csinálom, vagy lassan meghalok… Fájdalom nélkül nincs győzelem. Azt már úgyis tudja mindenki, hogy a következő év elején visszatérünk a Terrorizerrel egy alapvető és brutális grindcore lemezzel, majd utána remélhetőleg egy világkörüli turnéval is. A Morbid Angelt illetően pár évig most szünetet tartok, és elsősorban arra koncentrálok, hogy jól szórakozzak a Terrorizerrel.”

A portál természetesen megkérdezte Pete-et az idei Morbid Angel lemezről, a rengeteg vitát kiváltott Illud Divinum Insanusról is. A dobos elsőre nem akarta kommentálni kollégái aktuális anyagát, mondván, hogy nem játszik rajta, de aztán végül mégis válaszolt. „Ha én is szerepelnék a lemezen, valószínűleg több extrém deathgrind metal lenne rajta és kevesebb DJ-zés, engem ugyanis egyáltalán nem érdekelnek ezek az indusztriális kísérletezgetések. A Morbid Angel nem erről szólt és nem erről szól – és tényleg nem érdekel!”

Mindez persze nem jelenti azt, hogy Sandoval haragban lenne David Vincentékkel, hiszen a Terrorizer aktuális inkarnációjában a dobos mellett az előző anyagon hörgő-hányó Anthony „Wolf" Rezhawk énekes és az új gitáros, a Jesse Pintado megüresedett helyét átvett Katina Culture (Resistant Culture) mellett basszerként Vincent is ismét ott muzsikál. A zenekar 2012 elején adja ki harmadik lemezét a Season Of Mistnél, akik a Morbid Angel friss anyagát is gondozzák.

A Terrorizer 1989-es debütáló nagylemeze, a World Downfall a grindcore, death metal és egyéb extrém metal stílusok alapvető mestermunkái közé tartozik, a banda azonban gyakorlatilag már nem létezett, mire megjelent, mivel Sandoval és Vincent akkor már sokkal inkább a beinduló Morbid Angelre koncentráltak. A zenekar megújult felállásban jelentette meg Darker Days Ahead című második albumát 2006-ban, de mivel a Napalm Deathben is érdekelt Jesse Pintado a kiadás előtt alig egy héttel májelégtelenségben elhunyt, turnézni már nem tudtak. A csapat ismét némaságba merevedett, és ahogy tudjuk, Sandovalnak komoly hátproblémái miatt még Morbid Angel-beli aktív tevékenységét is fel kellett függesztenie, bár hivatalosan a floridai death metal zenekar tagja maradt.

A jelenleg Tim Yeung dobossal felálló Morbid Angel november 27-én Budapesten, a Club 202-ben koncertezik. További részletek a Concerto honlapján.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 Nűnű 2011-10-03 12:16
Nekem speciel bejött az Illud ...
De reménykedve várom az új Terroroizert is, mert az 1989-es World Downfall az hatalmas mestermű.
(Bár, én azt hittem, hogy a Peter Tangtrenék Lock Up-ja viszi tovább a Terrorizer eszmeiségét.)
Idézet
 
 
#1 M 2011-10-03 11:45
végre egy őszinte vélemény. az új morbid angel sztem egy vicc.
és pont annak készítették ami lett belőle.... mert ugye a negatív hírek is extra reklámot jelentenek...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.