Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Paul Stanley: „Mivel a jobb fülemre nem hallok, mindig vigyáztam a balra”

A hallás megóvása érdekében szállt síkra néhány friss nyilatkozatában a KISS énekes/gitárosa, Paul Stanley, aki pontosan tudja, miről beszél. Kevéssé ismert tény, de a zenész a jobb fülére majdnem teljesen süket egy születési rendellenesség miatt.

Stanley egy microtia nevű, meglehetősen ritka elváltozással született, ami a külső fül szélsőséges alulfejlettségét vagy teljes hiányát jelenti. A haját is azért növesztette meg először, hogy az iskolában palástolja fogyatékosságát. Paul az utóbbi hetekben többször is szót ejtett a témáról és a halláskárosodásokról az amerikai médiában, miután megállapodott egy nonprofit szervezettel abban, hogy arca lesz a kampányuknak.

„Sok fiatal nem gondol bele, hogy ha valaki elveszíti a hallását, az többé nem kapja vissza azt”, mondta Stanley a Daily Newsnak. „Pedig a hallást egyszerű megóvni: én például füldugót teszek a fülembe a fejhallgató alá, ha hangosan akarok zenét hallgatni. Anélkül is turmixszá változtathatom az agyamat, hogy szétolvasztanám a füleimet. Elképesztő, hogy az utóbbi tizenöt évben az amerikai tinédzserek körében harminc százalékkal nőtt a halláskárosodottak aránya, és mindig ez jut eszembe, amikor fiatalokat látok az utcán fülessel.”

Saját károsodását illetően Paul azt mondta: ami sosem volt meg, azt az ember nem hiányolja. „Viszont mivel a jobb fülemre szinte semmit nem hallok, mindig is jobban odafigyeltem a balra”, tette hozzá.

A KISS április közepe óta a stúdióban dolgozik következő nagylemezén, amely a banda szerint állva hagyja majd a legutóbbi Sonic Boomot. Márciusban Gene Simmons azt mondta a készülő dalokról egy rádióinterjúban, hogy azok nagyjából az előző album vonalán haladnak tovább. „A következő lépést jelentik a Sonic Boom után. Nagyon egyszerű, egyenes rocknótákról van szó. Semmi ballada, semmi billentyű, semmi semmi, csak és kizárólag rock. Több dalt is közösen írtunk együtt, mind a négyen, és most sincsenek külső dalszerzők, csak a banda. Azt csináljuk, amit az első három album idején: mi magunk írjuk a nótákat. Már majdnem az összes elkészült, sőt, őszintén szólva kicsit sok dalunk is van. Nagyjából húsz-huszonöt olyan szám állt össze, ami jól szól..."

A KISS felállása a legutóbbi lemezhez és a tavalyi budapesti koncerthez képest változatlan, tehát a két nagy öreg, Stanley és Simmons mellett Tommy Thayer gitározik és Eric Singer dobol. Az album produceri teendőit valószínűleg ismét Paul Stanley látja majd el, akárcsak legutóbb. A Sonic Boom egyébként komoly eredményeket produkált, és a KISS valaha produkált legjobb amerikai listás helyezését érte el, amikor a Billboard Top 200 második helyén nyitott.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.