Shock!

február 27.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Paul D’Amour lett a Ministry új basszusgitárosa

Paul D’Amour, a Tool korai korszakának basszere lett a Ministry turnéfelállásának új tagja. A zenekar nyáron Budapesten is fellép.

0530paul

Paul D’Amourt, a Tool korai korszakának basszerét igazolta le a Ministry az aktuális felállásba, így a június 16-án startoló európai turnén már ő játszik majd Al Jourgensenék oldalán. „Akkoriban Timothy Learyvel laktam, aki a turnéra adott nekem pár palack folyékony LSD-t”, idézte fel első találkozását Paullal Al. „Mindig cseppentettem belőlük párat a whiskey-s üvegembe, amit felvittem a színpadra, és a koncertek közben nagyjából az üveg fele elfogyott. A ’92-es Lollapaloozán, talán San Franciscóban lejöttem a színpadról, és ketten ott vártak a backstage-ben, hogy gratuláljanak a bulihoz. Odaadtam nekik a Bushmillst, de megfeledkeztem róla, hogy LSD van benne. Megitták, és utána két-három napig rajta voltak a tripen. Nem értették, mi történik velük, és teljesen kikészültek, már mindenféle öngyilkossági segélyvonalakat akartak hívni! Mint kiderült, Paul és Maynard voltak azok a Toolból. De utólag megköszönték nekem az élményt, és Paul azt mondta: ettől lett igazán pszichedelikus banda a Tool! Ez azért elég kozmikus, nem igaz?”

D’Amour annak idején a Tool Undertow albumán és Opiate EP-jén játszott, az Ænima lemez felkészülési szakaszában adta át a helyét a csapatban Justin Chancellornek. Azóta elsősorban film- és televíziós zenéken dolgozott.

A Ministry újabb magyarországi koncertje július 11-én lesz az A38 Hajón. A jegyek túlnyomó többsége már elfogyott a fellépésre. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.