Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Paul Allender nélkül megy tovább a Cradle Of Filth

Már az idei európai turnén sem szerepelt, ám akkor még szó sem volt róla, hogy végleg távozna a Cradle Of Filth soraiból Paul Allender. Most azonban Dani Filth megerősítette a terjengő pletykákat: az alapembernek számító gitáros otthagyta a brit extrém metalosokat.

„Talán nem tudja mindenki, de Paul Allender otthagyta a zenekart”, mondta Dani a Bleedin’ Loud podcastnek. „Nem így terveztük, ez az egész úgy nagyjából az elmúlt egy évben forrta ki magát. Nem is annyira személyes dolgokról van itt szó, de hát Amerikában, Minnesotában él, belekezdett a White Empress nevű projektjébe, aztán jól el is veszett benne. Nekem is megvannak a saját projektjeim a Devilmenttel meg a Temple Of The Black Moonnal, de ezek soha nem akadályozták a Cradle dolgait, mindig megtaláltam hozzájuk a megfelelő időt.”

Allender távozása Dani szerint abból a szempontból mindenképp lehetőséget nyit a zenekar számára, hogy a gitáros az előző két album készítése idején ragaszkodott a saját dominanciájához, miközben a Cradle alapvetően kétgitáros zenekar. A mostani állás szerint a banda azzal a két gitárossal folytatja, akiket az idei, Behemothtal közös európai turnén láthatott a közönség: ezt a kört Paul bizonyos személyes elfoglaltságai miatt nem tudta vállalni, de elég sokat elárul a helyzetről, hogy Daniék már közben elkezdtek új dalokat írni a beugrók, azaz Richard Shaw és Marek „Ashok” Šmerdával. Az új felállásnak így már nyolc teljes száma van a következő lemezre, amely az év végén vagy inkább 2015 elején jelenhet meg. Dani ismét elmondta: a friss anyag mai köntösben ugyan, de egyértelműen a Cradle Of Filth legsikeresebb, 1996 és 2000 közötti korszakát idézi.

Paul Allender alapító tagja volt a Cradle Of Filthnek, és ugyan 1994-ben időlegesen távozott a bandából, 1999 óta ismét folyamatosan velük játszott.

 

Hozzászólások 

 
#8 Igor 2014-07-26 19:59
Kár bántani őket.. Az utóbbi Manticore és a The Cult of Venus Aversa album is fasza volt és hozta amit kell! Kint voltam Bécsben a februári koncertjükön és rendesen légkalapácsként sújtottak a közönség arcába :) Ja meg a kedvencem... itt-ott fórumokon belefutottam hogy szinte már divat ezt írni róluk hogy a "Midian volt az utolsó jó albumuk" .. Könyörgöm az utána lévő Bitter Suites... Damnation vagy épp a Nymphetamine album azok mik?? Üres semmik..? Mindegy,ha olyan szarok lennének nem lennénk nagyszabású koncertjeik és albumaik sem.
Idézet
 
 
+1 #7 asdasd 2014-07-09 13:35
Idézet - Sanctus:
Nem kéne ezt erőltetni... be kéne látni hogy kimaradt a ziccer. Vannak zenekarok, akiktől mindegy, jön-e új lemez, mert a régiek miatt mindenki látogatja a koncertjeiket, beszél róluk, stb (Motörhead, Iron Maiden, sorolhatná mindenki kapásból) - Daniékre meg istenigazából a kutya sem kíváncsi, max érdekességként hat, hogy "jé, ezek még léteznek?"


Az egy dolog, hogy az élemedett korú metálveteránok csak legyintenek rájuk már, de nem csak ők vannak.
Idézet
 
 
+1 #6 Sanctus 2014-07-09 13:32
Nem kéne ezt erőltetni... be kéne látni hogy kimaradt a ziccer. Vannak zenekarok, akiktől mindegy, jön-e új lemez, mert a régiek miatt mindenki látogatja a koncertjeiket, beszél róluk, stb (Motörhead, Iron Maiden, sorolhatná mindenki kapásból) - Daniékre meg istenigazából a kutya sem kíváncsi, max érdekességként hat, hogy "jé, ezek még léteznek?"
Idézet
 
 
-4 #5 Khold 2014-07-02 21:51
Kredöl of filctoll?

popmetál kislányoknak
Idézet
 
 
+3 #4 Nornagest 2014-07-02 17:24
Lassan de biztosan csehesedik ez a bagázs:)
Idézet
 
 
+1 #3 kéjsóvár bohóc 2014-07-02 14:54
A Midian volt az utolsó értékelhető lemezük számomra. A két szintivarázslót Damien-t és Lecter-t viszont sosem tudták pótolni.Nagyon hangulatos billentyű témákat írtak!
Idézet
 
 
-2 #2 KoaX 2014-07-02 13:33
Létezik még a Cradle????? :DDDDDDD
Idézet
 
 
+1 #1 BSND 2014-07-02 10:03
"Dani ismét elmondta: a friss anyag mai köntösben ugyan, de egyértelműen a Cradle Of Filth legsikeresebb, 1996 és 2000 közötti korszakát idézi."
Már az utóbbi két lemeznél is ezt mondták, de mégsem látszódott meg a produktumon.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.