Shock!

február 23.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Paradise Lost: holnap érkezik az újravett Icon, hallgasd meg a True Belief új változatát!

Bemutatta az újravett Icon albumról a True Belief mai változatát Paradise Lost. A december 1-jén megjelenő jubileumi újrakiadás friss felvételének jogi okai vannak.

paradise_lost_k2023_04

1993. szeptember 28-án jelent meg a Paradise Lost Icon albuma, amely sokkal szélesebb körben ismertette meg a zenekar nevét a közönséggel, mint elődei, és olyan alapdalok szerepeltek rajta, mint az Embers Fire, a Remembrance, a Dying Freedom vagy a True Belief. A zenekar a kiadás harmincadik jubileuma tiszteletére teljes egészében, újból rögzítette az albumot, amely december 1-jén jelenik meg. Annak persze alapos oka van, miért döntöttek e megoldás mellett egy szimpla újrakiadás helyett. „Az Iconra aláírt korabeli lemezszerződésünk értelmében soha nem rendelkezünk majd a jogokkal a zenére vagy a borítóra, így mindenképpen újra kellett vennünk az anyagot és újra kellett húznunk a borítót ahhoz, hogy saját magunk kiadhassuk a harmincadik évfordulóra” – indokolta a döntést Nick Holmes énekes.

Az énektémákat és a dobokat Portugáliában rögzítették a friss változathoz, a többi munka Gregor Mackintosh házistúdiójában, a Black Planetben zajlott Jaime Gomez Arellano produceri felügyelete mellett. Itt debütál majd stúdióban a banda új dobosa, Guido Zima, és most az új borítót is közzétették. „A zenekar fontosnak tartotta, hogy az eredeti Icon-borító tematikáját vigyék tovább, és amikor megtalálták ezt a képet a lvivi licsakivi temetőből, egyértelmű volt, hogy ez jelenti a megfejtést – mondja a kiadvány külsejéért felelős Scott Robinson. – A tudat, hogy a kép Ukrajnából származik, extra jelentést ad neki. Én pedig mindenképpen vissza akartam nyúlni az Icon eredeti színeihez, így aztán ez az arany-vérvörös színösszeállítás erőteljes kombinációnak bizonyult, hogy tényleg bátor, hatásos kép szülessen.”

0724iconA dallista az alábbi:

01. Embers Fire
02. Remembrance
03. Forging Sympathy
04. Joys Of The Emptiness
05. Dying Freedom
06. Widow
07. Colossal Rains
08. Weeping Words
09. Poison
10. True Belief
11. Shallow Seasons
12. Christendom
13. Deus Misereatur

A Widow és az Embers Fire új változata már ismert, most a lemez nagy slágeréé, a True Beliefé is meghallgatható. Az új Icon kiadását decembertől Embers Of Europe címmel követi majd turné. A Paradise Lost október 8-án Budapesten is fellépett a Primordial, az Omnium Gatherum és a Harakiri For The Sky társaságában. Nick Holmes és Gregor MacKintosh közös Host projektjének idei albumáról, a IX-ról itt írtunk.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.