Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Paradise Lost: DVD-n is jön a Draconian Times

November 7-én Draconian Times MMXI címmel jelenik meg a Paradise Lost új koncert DVD-je, amelyet címének megfelelően az idei Draconian Times emlékturnén rögzített a brit gót/doom zenekar. Nick Holmes-ék tavasszal több speciális koncertet szenteltek legsikeresebb lemezüknek, az 1995-ös Draconian Times-nak.

A Paradise Lost összesen hét fellépést szentelt a '95-ös anyagnak, és ezeken természetesen teljes egészében el is játszották a tavasszal a Sony Legacy sorozatában újrakiadott Draconian Times dalait. „Jó móka volt lenyomni ezeket a koncerteket, a fogadtatás pedig még felül is múlta a várakozásainkat", mondja a kiadványról Nick. „Minden buli remekül sikerült, de a londoni koncert igazi csúcspontnak bizonyult, és hálistennek meg is örökítettük filmen."

Az április 1-jén a londoni The Forumban adott koncert mellett a DVD bőséges interjúkat is rejt majd a Draconian Times készítéséről nemcsak a Paradise Lost tagjaival, de menedzserükkel, a banda mellett 1990 óta kitartó Andy Farrow-val, illetve Simon Efemey-vel, a lemez producerével is. A kiadványon helyet kap majd egy dokumentumfilm is a rövid emlékturnéról, utóbbit maga Steve Edmondson basszusgitáros készítette.

A DVD dallistája az alábbi:

01. Enchantment
02. Hallowed Land
03. The Last Time
04. Forever Failure
05. Once Solemn
06. Shadowkings
07. Elusive Cure
08. Yearn For Change
09. Shades Of God
10. Hands Of Reason
11. I See Your Face
12. Jaded
13. Faith Divides Us, Death Unites Us
14. True Belief
15. One Second
16. Say Just Words
17. Rise Of Denial
18. As I Die

 

Hozzászólások 

 
#4 kamikaze 2011-08-10 10:17
Nem akarok feleslegesen stílusvitákba bocsájtkozni, de a legtöbb kemény gitárzene alapja mégiscsak a hard rock, ennek változatait szokás a könnyebb azonosíthatóság miatt különböző címkékkel jelölni, ami vagy igaz egy bandára/lemezre/számra, vagy nem. Nem is biztos, hogy van értelme. Jelen esetben a PL ezen anyaga zenei szempontból és hangulatilag pl. szerintem nem sokban különbözik mondjuk a Black Sabbath 1986-1990 közötti dolgaitól. Lehet tőlem ez doom gót metal is, tökmindegy minek hívjuk, az alap ugyanaz. Pl. az Once Solemn és egy régi BS nóta, a Paranoid között sincs túl sok különbség. Klasszikus értelemben vett gitárszólók (az egész albumon ezek hossza talán ha 1,5 perc) nem igazán vannak ezen a Lost lemezen (kivéve a Shades of God-ban, de az se nagy eresztés), a legtöbb ,,szóló" valójában csupán egy díszítődallam, de nem rendes szóló. Vagy nagyon mást értünk ezek szerint gitárszóló alatt.
Idézet
 
 
#3 Equinox 2011-08-08 15:16
Idézet - kamikaze:
A hard rock/gótikus metal egyik olyan lemeze, amin gyakorlatilag nincs (egy normális) gitárszóló, mégis nagyon jó az egész. Szerintem a banda legjobb anyaga, és ezt valószínűleg ők is tudják. Ezért egy kicsit üzletszagúnak érzem a dolgot, de mi nem az manapság? Még mindig jobb, mint anno a Depeche utánzása.

nincs normális gitárszóló? Én imádom az összeset innen hangról hangra tudom dúdolni őket, olyan zseniálisak... és nincs egy normális gitárszóló... No meg hard rock?
Idézet
 
 
-1 #2 kamikaze 2011-08-08 14:18
A hard rock/gótikus metal egyik olyan lemeze, amin gyakorlatilag nincs (egy normális) gitárszóló, mégis nagyon jó az egész. Szerintem a banda legjobb anyaga, és ezt valószínűleg ők is tudják. Ezért egy kicsit üzletszagúnak érzem a dolgot, de mi nem az manapság? Még mindig jobb, mint anno a Depeche utánzása.
Idézet
 
 
#1 Equinox 2011-08-02 17:22
Hajjaj. Imáim meghallgatásra találtak.Kedvenc PL lemezem, kedvenc gótikus lemezem, reméltem h felvesznek egy ilyen bulit.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.