Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Orphaned Land: Törökországban is békekövetként tekintenek rájuk

Rangos török kormányelismerésben részesült az izraeli Orphaned Land legénysége, pedig Ankara és Tel-Aviv a Mavi Marmara hajóval kapcsolatos 2010-es incidens óta egyáltalán nem tart fent diplomáciai kapcsolatokat. A zenekar ennek ellenére is megkapta a török állam Barátság és Béke díját.

„Mindig tudtuk, hogy sokan értékelik nagyra a közel-keleti békét célzó törekvéseinket, de nagyon meglepődtünk, amikor a menedzserünkön keresztül megkeresett minket a török miniszterelnök egyik tanácsadója", kommentálta az elismerést Kobi Farhi énekes. „Február 24-én találkoztunk vele Ankarában, ott kaptuk meg tőle a díjat, rajta a török és izraeli zászlókkal, illetve a zsidó vallás és az iszlám szimbólumaival – amelyeket egy békegalamb visz. Az indoklás az volt, hogy a hazáink közötti politikai konfliktusok ellenére Törökország jóbarátként tekint az Orphaned Landre, és azt is megköszönték, hogy a legutóbbi isztambuli koncertünk bevételeit a tavalyi vani földrengés áldozatai javára ajánlottuk fel. A török turnénk egyébként óriási volt hihetetlen jó közönséggel. Nem véletlen, hogy mindig az Orphaned Land második otthonaként jellemezzük Törökországot..."

Kobi szerint a decemberben Budapesten is fellépett banda most is bebizonyította, hogy a zene átível a határokon és a politikai nézetkülönbségeken. „A zene politikán, konfliktusokon felül álló dolog. Izraeli metal bandaként az Orphaned Land egyértelműen Izrael nem hivatalos nagyköveteként jelenik meg az arab világban és Törökországban. Éljen a keleti metal! Béke, shalom, szálem!"

A Century Media egyébként nemrég jelentette meg a világtörténelem első közel-keleti metal válogatását, amit szintén Kobi válogatott. A kiadvány dallistája az alábbi:

01. ORPHANED LAND – Sapari (04:04)
02. AMASEFFER - Slaves For Life (06:43)
03. ARKAN - Deus Vult (04:58)
04. PENTAGRAM - Lions In A Cage (06:13)
05. MYRATH - Merciless Times (03:25)
06. ALMANA SHCHORA – Elohim (03:53)
07. NERVECELL - The Taste Of Betrayal (03:39)
08. KHALAS - Haz El Adala Mayel (02:47)
09. NILE – Kaffir (06:49)
10. MELECHESH - Grand Gathas Of Baal Sin (05:54)
11. AHL SINA - Fountains Of Muses (03:32)

Az Orphaned Land tavalyi DVD-jéről, a The Road To OR-Shalemről itt olvashatsz.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.