Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Óriási zenészekkel tér vissza a Beyond Twilight főnöke

Jó ideje dolgozik új lemezén a Beyond Twilight agya, Finn Zierler, és most végre meghallgathatjuk az eredményt is: a Zierler névre hallgató új projekt első albuma ESC címmel jelenik meg október 16-án. Egy dalt már be is mutattak a kiváló zenészekkel rögzített lemezről.

1014zierler

No Chorus címmel bemutatta az első dalt a Zierler, amely az október derekán, a Vanity kiadónál megjelenő ESC nagylemezen kap majd helyet. Finn Zierler egész karrierje legérettebb, legbátrabb munkájának ígéri a produkciót, amelyen a billentyűs agytröszt mellett Bobby Jarzombek (Halford, Fates Warning, Riot satöbbi) dobol, Kelly Sundown Carpenter (Beyond Twilight, Firewind) énekel, Per Nilsson (Scar Symmetry, Kaipa) gitározik és basszusgitározik, illetve Truls Haugen (Insense, Circus Maximus) énekel és basszusgitározik egyszerre. A keverést Jacob Hansen (Volbeat, Amaranthe, Destruction satöbbi) végezte. „Egy ideje már megfogant a fejemben ez a terv", mondta a projektről még régebben Zierler. „A mátrixban lévő összes srác személyes kedvencem évek óta, de – az összes úgynevezett szupergroup esetében – a leghatalmasabb tehetségek összehozása még nem jelenti automatikusan azt, hogy a dolog működni is fog. Ebben az esetben azonban működött. Hatalmas öröm ezekkel a zseniális zenészekkel közösen dolgozni, méghozzá minden szinten. Maga a zene egy alapos utazás a zenei hangulataim között: néha durva, rémálomszerűen technikás, zúzósan sötét és nagyon progresszív. A zenészi teljesítmények egyszerűen embertelenek, tényleg mindenki fantasztikus munkát végzett!"

1014zierlercAz albumra az alábbi dalok kerülnek fel:

01. A New Beginning
02. Aggrezzor
03. Darkness Delight
04. Dark To The Bone
05. Evil Spirit
06. Married To The Cause
07. No Chorus
08. Rainheart
09. You Can't Fix Me No More
10. Water
11. Whispers

Maga a No Chorus egyébként címéhez méltó módon tényleg nem tartalmaz refrént. „Ez a nóta arról szól, hogyan kell átlépni a normákon és a konvenciókon, legyen szó akár zenei megközelítésről, dalszerkezetekről, életmód-beli, kulturális témákról, netán új, innovatív probléma-megoldási módokról", mondja Zierler. „Arról, hogy miként találsz olyan nézőpontra egy adott helyzetben, amire korábban még sosem gondoltál volna, mert ehhez általában csak arra van szükség, hogy vedd a bátorságot, és máshonnan is megvizsgáld az adott dolgot ahhoz képest, ahonnan általában tipikus esetben szemléled azt. Maga a dal pedig tényleg nem tartalmaz refrént, és az 'I'm so sick of verse, bridge and chorus' sor nagyjából ki is fejezi a lényegét. Nagyon nehéz refrén nélküli dalt írni, amely egyben működőképes is, pláne úgy, hogy a hallgató ne is vegye észre ezt. Ebben a nótában a 'This song has no chorus' sor veszi át azt a szerepet, amit alapesetben a refrén játszana, noha tradicionális kórus tényleg nincs benne. A zenemániákusok nem csalódnak majd."

 

Hozzászólások 

 
#5 garael 2015-10-16 17:34
Lehetne itt még progresszívebbn ek is lenni: a refrén után magát a dalt is elhagyni, minek az? Kissé parasztvakításn ak tűnik nekem ez a dal, olyannak, mint mikor az adott művész hülyének nézi a hallgatót - bár Carpenter elviszi a hátán a dolgot. Mindenesetre mindig gyanús nekem, ha valaki a metál Bartókjává akar válni, persze azt is megértem, akinek ez nagyon tetszik, mert minden bizonnyal művészi, meg többrétegű, meg...progresszív, na. :)
Idézet
 
 
+1 #4 iLane 2015-10-15 00:10
Meglehetősen egyedi dalszöveg. :)
Hasonlót se hallottam még. Zene is nagyon megy vele... zsír!
Idézet
 
 
+1 #3 lambertkoma 2015-10-14 08:55
Végre, végre bazze
Idézet
 
 
+2 #2 dreambarker 2015-10-14 08:19
Ezt bizony most másodjára is elindítottam. Baromi jó zene!
Idézet
 
 
+1 #1 Anomander 2015-10-14 07:19
Ezt várom már egy ideje, és kellően elborultnak tűnik, jó lesz:)
Elő is veszem a Beyond Twilightokat addig...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.