Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Olyanok vagyunk, mint egy család”

Szeptember 29-én jelenik meg a Jag Panzer új albuma, a The Deviant Chord. A lemez ismét visszatérés, hiszen a csapat pár éve megint feloszlott, immáron nem először pályafutása során.

0703jagpanzer

Az SPV/Steamhammer gondozásában jelenik meg ősszel a Jag Panzer visszatérő nagylemeze, amely az első lesz a sorban az US power metal egyik legjobb és legpatinásabb bandájától a 2011-es The Scourge Of The Light óta. Mint emlékezetes, tulajdonképpen már utóbbi is visszatérő albumnak számított, hiszen a csapat előtte utoljára 2004-ben, Casting The Stones címmel hozott ki friss dalokat, viszont most fel is oszlottak közben két évre. „Olyanok vagyunk, mint egy család”, ismeri el Mark Briody gitáros/főnök. „Mind hosszú évek óta nagyon jól ismerjük egymást. Akkoriban viszont ketten elmentek, és egyikünknek sem volt igazán hangulata ahhoz, hogy megint új embereket vegyünk fel, és az elejéről kezdjük az egészet. Kemény lett volna új arcokat bemutatni, így inkább úgy döntöttünk, feloszlunk. Viszont a korai lemezeink ma is sokakat érdekelnek, és mindenkiben tudatosult, hogy az emberek a mai napig hallgatják a Jag Panzert, a közönség még mindig ott van. Egyre gyakrabban beszéltünk egymással telefonon, aztán befutott néhány egészen kiváló koncertajánlat, ezért úgy döntöttünk: ismét összeállunk.”

A csapat mai tagságát Briody mellett Harry „The Tyrant” Conklin énekes, John Tetley basszer, Joey Tafolla gitáros és Rikard Stjernquist dobos alkotja, az új lemezt pedig hagyományos Jag Panzer-lemeznek ígérik. A dallista az alábbi lesz:

jagpanzer_c01. Born Of The Flame (4:00)
02. Far Beyond All Fear (3:49)
03. The Deviant Chord (5:37)
04. Blacklist (4:19)
05. Foggy Dew (3:20)
06. Divine Intervention (3:30)
07. Long Awaited Kiss (6:16)
08. Salacious Behavior (4:07)
09. Fire Of Our Spirit (4:37)
10. Dare (5:17)

A Jag Panzer 1981-ben alakult, tehát az amerikai heavy metal hullám igazán korai képviselői közé tartozott. Első lemezük, az 1984-es Ample Destruction a US power műfaj legkiemelkedőbb mesterművei közé tartozik, a csapat azonban a tagcserék és néhány rosszul meghozott döntés következtében nem tudta megjelentetni a folytatást. Csupán 1994-ben tértek vissza a színre a Dissident Alliance lemezzel, ez a modernebb hangvételű anyag azonban eleve esélytelenül indult a tradicionális metal legsötétebb korszakában. A banda ezután szerencsére összekapta magát, és a visszatért eredeti énekessel, Harry „The Tyrant" Conklinnal a mikrofonnál bivaly albumok egész sorát jelentette meg – igaz, kizárólag kultstátuszig vitték.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.