Shock!

április 30.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Olyan instrumentális lemezt akartam összerakni, ami nem csak az öncélú gitározásról szól”

Első szólóalbumát jelenteti meg a hónap végén Bodor Máté. Az Alestorm gitárosától máris meghallgatható az első szám.

1112bodormate

Bodor Mátét leginkább az Alestorm gitárosaként ismeri a világ, aki emellett az All But One nevű saját csapatát is működteti, de játszott a Wisdomban és a Leander Killsben is. A 2020-as év bezártsága alatt egy saját instrumentális lemeze is született Oh Wow! címmel: a november 26-án megjelenő anyagról már meghallgatható a klipes The Forgotten Ones, amit Schiszler Somával (AWS) és Maczák Márkkal (Leander Rising, AMIGOD) vettek fel. „Egy instrumentális szólólemez ötlete már négy-öt évvel ezelőtt megfogant bennem, de az állandó alestormos koncertezés, majd a Leander Kills-korszak miatt mindig egy ilyen fantáziaként volt ez csak jelen – mondja Máté. – Miután befejeztük a 2020-as Alestorm-lemez felvételeit és hazaértem, pont beütött a covid-helyzet. Emiatt úgy alakult, hogy hosszabb időre itthon ragadtam, és öt év után először éreztem úgy, hogy konkrétan nincs min dolgoznom. 2020 májusában tudatosan elkezdtem instrumentális dalokon dolgozni. A dalokat teljesen egyedül dolgoztam ki és vettem fel demószinten, és végül azon találtam magam, hogy folyamatosan jönnek az újabb ötletek, és készülnek a dalok. Úgy gondoltam, hogy addig írok, amíg ez a természetes flow megvan, amint erőltetettnek érzem a dolgot, akkor abbahagyom, és tulajdonképpen az év végére le is zártam ezt a projektet a dalszerzés szempontjából. Az elkészült demókkal léptem kapcsolatba Schiszler Somával (AWS), akivel többször turnéztunk együtt és tudtam, hogy komolyan dolgozik producerként és kellően felkészült a gitárzene világából. Együtt kezdtünk el végül komolyabban beszélni a lemezről. A dalok véglegesítése után Maczák Márkkal (Leander Rising, AMIGOD) kezdtünk el a dobfelvételeken dolgozni, amik a tavasz folyamán le is zajlottak, ezzel a nyár második fele már a többi hangszer felvételeiről szólt. Alapkoncepció volt bennem, hogy a lehető legkevesebb külső embert vonjam be a projektbe, így teljesen át tudtam látni minden egyes munkafolyamatot, és a történtek minden részletéből tanulni, és fejleszteni magam már a következő lemezekhez. Így végül Somával ketten vettünk fel minden gitár- és basszusgitársávot heteken keresztül, illetve a mix és maszter is Schiszler Soma érdeme.”

„A lemez koncepciója, hogy nagyon szerettem volna egy olyan instrumentális lemezt összerakni, ami nem csak az öncélú gitározásról szól. Legfőbb szempontom volt, hogy kerek dalokat tudjak megírni, felépített szerkezetekkel, nem pedig egy improvizatív masszát amire valaki csak rágitározik. A dalok sorrendjén a kezdetektől fogva nem változtattam, időrendi sorrendben hagytam mindent, hiszen így van meg az a természetes íve a lemeznek, ami tökéletesen le tudja írni az érzéseimet az elmúlt egy évnek az időszakából. Ha jellemeznem kéne a lemezt, akkor úgy érzem, hogy sikerült egy egész jó, utazós feelgood-albumot összehozunk, ahol ott villan meg a technikás gitározás, ahol annak helye van.”

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#3 Gyuszi 2021-11-15 16:16
Ha instru gitárlemez, akkor Marty Friedmantől a Dragon's Kiss vagy Jason Beckertől a Perpetual Burn az etalon ;)
Idézet
 
 
#2 laca 2021-11-14 17:28
Minden ilyen instrumentális lemez arról szól. Ez se különb. Szép dallamok, néha arpeggio futamok, lehangolt giitár, hogy azért modern legyen... Dögunalom. Ilyet hatmilliót találsz a youtube-on. Látszik hogy tud gitározni a csóka, ez oké, de ettől ez még gyenge. A dob meg úgy szól mint valami programozott cucc.
Idézet
 
 
#1 Torzonborz 2021-11-13 13:40
A ruhája Gyuriéra emlékeztet A Mi Kis Falunkból. :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.