Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Olyan death metal ez, ami leharapja a golyóidat, kiköpi őket, te pedig folytatásért könyörögsz!”

Shadow Gripped címmel, várhatóan ősszel jelenik meg a Cancer visszatérő albuma. A brit death metalosok a Peaceville kiadónál jelentetik majd meg a lemezt.

0730cancer

Valamikor 2018 végén, de várhatóan még ősszel kerül a boltokba a brit Cancer új nagylemeze, amely az első lesz a sorban tizenhárom év óta. A zenekar három alapemberével a sorban alkot, vagyis John Walker énekes/gitáros, Ian Buchanan basszer és Carl Stokes dobos egyaránt felsorakozott az ügy mellett. A Simon Efemy producerrel készülő Shadow Gripped tizenkét dalt rejt majd, és a visszatérő Cancer egyértelműen old school death metalt játszik, vagyis a zenekar első feloszlása előtt jellemző dallamosabb, sokszínűbb irányt zárójelbe tették. „Olyan death metal ez, ami leharapja a golyóidat, kiköpi őket, te pedig azért könyörögsz, hogy folytassa!", jellemzi a hangulatot a banda.

A Cancer a '90-es évek első felében Anglia egyik vezető death metal csapatának számított, az 1990-es To The Gory End és az 1991-es Death Shall Rise a stílus fénykorának emblematikus darabjai közé tartozik. De még az 1993-as The Sins Of Mankind is jól futott, sőt, az 1995-ös, heavy metalosabb húrokat pengető Black Faith is sokak kedvence lett. Nem közismert, de a Cancernek a 2000-es évek első felében már volt egy újjáalakulása, sőt, 2005-ben Spirit In Flames címmel egy visszatérő lemezt is kiadtak.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.