Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Oliva és Caffery: teljes Mountain King és Doctor Butcher dalok élőben

Úgy tűnik, a Savatage újjáéledésére 2012-ben sincs több esély, mint az utóbbi években, valami azonban mintha megmozdult volna a klasszikus floridai power metal banda körül: nemcsak a Chris Cafferyvel kiegészült Circle II Circle játszik majd speciális Sava setet a Wacken fesztiválon, hanem a Hall Of The Mountain king album is teljes egészében felcsendül a Bang Your Head!!!-en Jon Oliva és szintén Caffery előadásában.

Mint arról mi is beszámoltunk, Savatage fanatikusoknak érdemes lesz idén augusztusban ellátogatniuk Wackenbe, hiszen a Zak Stevens vezette Circle II Circle Chris Caffery vendégeskedésével elejétől végéig eljátssza majd a banda 1997-es The Wake Of Magellan remekművét. Úgy fest, a megveszekedett Sava rajongók egy másik nyári német fesztiválra is elkezdhetnek spórolni: a balingeni Bang Your Head!!! programjában a Jon Oliva's Pain is szerepel, akikhez Caffery szintén beugrik az 1987-es, vagyis 2012-ben szintén jubileumos Hall Of The Mountain King egyvégtében történő eljátszása erejéig. A speciális műsorra július 12-én kerül majd sor, és Oliva, illetve Caffery minden bizonnyal közös '90-es évek-beli bandájuknak, a méltatlanul elfeledett, mindössze egyetlen lemezt megért Doctor Butchernek is emléket állítanak majd néhány nóta erejéig.

A Hall Of The Mountain King annak idején új fejezetet nyitott a Savatage történetében, ugyanis a csapat itt bútorozott össze először Paul O'Neill producerrel, aki később a szimfonikus-musicales Sava vonal egyik fő megálmodója és ösztönzője lett Jon Oliva oldalán. A banda történetének első konceptanyaga mind a korai nyersen power metalos, mind a közvetlen előd Fight For The Rock slágeresebb vonalához képest komoly újdonságokat rejtett, és olyan Savatage örökzöldeket rejtett, mint a 24 Hours Ago, a Beyond The Doors Of The Dark vagy a címadó téma. Chris Caffery ugyanakkor ezen a lemezen még nem játszott, hiszen - némi kisegítéstől eltekintve - fix tagként csak évekkel később lépett be a zenekarba, ahol egyébként pont Paul O'Neillhez fűződő régi ismeretsége révén került be a képbe.

A 2012-es Bang Your Head!!! emellett olyan bandákkal várja az érdeklődőket, mint a Gotthard, a Thin Lizzy, az Armored Saint, a Sabaton, a Primal Fear, az Arch Enemy, a Kamelot, az Exodus, a The Devil's Blood vagy a Primordial.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.