Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Teljes The Wake Of Magellan program Wackenben

Teljes egészében eljátssza a Savatage klasszikus The Wake Of Magellan albumát a jövő évi Wacken Fesztiválon a banda akkori énekese, Zak Stevens és jelenlegi csapata, a Circle II Circle. A programnak az ad majd extra rangot, hogy a jeles alkalomra Chris Caffery gitáros is csatlakozik majd hozzájuk.

A jövő év augusztus 2-4. között megrendezendő Wackenen a jelen állás szerint Zak és Chris lesznek az egyedüli Savatage tagok, tehát a hivatalosan soha fel nem oszlott, de lassan egy évtizede parkolópályára állított floridai power metal banda zenei agya, Jon Oliva valószínűleg nem csatlakozik majd régi zenésztársaihoz. A zenei részért így a Circle II Circle mostani tagjai, Rollie Feldmann gitáros, Mitch Stewart basszer/billentyűs és Johnny Osborn dobos felelnek majd. Ami Olivát illeti, ő az Amerikában folyamatosan pörgő Trans-Siberian Orchestra dolgai mellett jelenleg a Jon Oliva's Pain ötödik nagylemezén dolgozik, amely jövőre várható. Egyelőre nincs döntés arról, hogy a koncerteken ki áll majd az idén elhunyt Matt LaPorte gitáros helyére, az elkészült demókra egyelőre minden hangszert Jon játszott fel.

A jövőre már tizenöt évvel ezelőtt megjelent, konceptuális The Wake Of Magellan az ezredvégi true metal revival egyik legjobb albuma volt, és Európában hatalmas sikert aratott. A Savatage akkori felállása (a képen) 1997 novemberében az E-Klubban is fergeteges koncertet adott a lemez kapcsán. A zenekar ugyanakkor – megváltozott felállásban – ezután már csak egy lemezt jelentetett meg a 2001-es Poets And Madmen képében, majd miután a több tagot is érintő Trans-Siberian Orchestra projekt igazi fejőstehénné vált Amerikában, a Savatage szép lassan jegelődött, és belátható időn belül nem is várható tőlük újjáalakulás.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.