Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Old school Dokken-album készül: „Fogós refréneket, ütős riffeket, szikrázó szólókat, húzós groove-okat szeretnék”

Valamikor jövőre jelenik meg a Dokken új nagylemeze. Don Dokken klasszikus hangzásvilágú albumot ígér.

0712dokken

Noha a legutóbbi, 2012-es Broken Bones sem nosztalgikus húrokat pengetett, most úgy tűnik, ismét elgyengült egy kicsit Don Dokken, aki egy friss interjúban a zenekar klasszikus, ’80-as évekbeli lemezeinek hangulatát ígérte a következő albumtól.

„Mindig is az volt a véleményem, hogy fejlődnünk, fejlődnünk, fejlődnünk, változtnunk kell”, mondta a frontember a The Classic Metal Show podcastben. „A The Beatles is megúszta ezt… Ha például összehasonlítod a Meet The Beatlest a Sgt. Pepperrel vagy a fehér albummal, hallhatod, hogy folyamatosan változtak, akárcsak a Led Zeppelin, lemezről lemezre. Egy este Kip Wingerrel beszélgettem erről a témáról, és azt mondtam neki: mindig azt csinálom, amit én szeretnék, nem bírom, amikor a kiadók mondják meg, mit tegyek, milyen dalokat írjak, hiszen semmi közük hozzá. Ő meg azt felelte: Don, miért nem adod meg a rajongóknak, amit szeretnének? Add meg nekik a klasszikus Dokken-hangzást! Ha teljesen el akarsz merülni valami más irányban, azt is megteheted egy szólólemezen. Megszívleltem a tanácsot, és azt mondtam a srácoknak: miért ne csinálnánk egy nagyon húzós, önmagáért beszélő lemezt? Nem akarom magamat másolni, de szívesen készítenék valami olyasmit, amin a Tooth And Nail, az Under Lock And Key és a Back For The Attack ízei egyesülnek. És ezt szerintem az emberek is szeretnék, persze anélkül, hogy saját magamat másolnám, és régi Dokken-riffeket öklendeznénk vissza. De fogós refréneket, ütős riffeket, szikrázó szólókat, húzós groove-okat szeretnék. Egy klasszikus megszólalású Dokken-lemezt.”

A zenekart ezúttal a wackenes Thomas Jensen kiadója, a Silver Lining Music jelenteti majd meg, aki azzal a feltétellel szerződtette le a csapatot, hogy legkésőbb 2019 nyarára kihozzák az új albumot. „Szerencsére ha senki sem lopja el az iPhone-omat, készen is állunk erre, mert nagyjából három órányi zene van rajta. Tényleg szükségem van most rá, hogy elkészítsem ezt az albumot. És nem kizárólag azért, hogy pénzt keressünk vele, meg utána nagy európai fesztiválokon játszhassunk, hanem mert ki kell adnom a fejemből a gondolatokat.”

A csapat felállása természetesen nem a pár koncert és egy friss DVD erejéig ismét összetrombitált klasszikus leosztás, hiszen Don és Mick Brown társai Jon Levin gitáros és Chris McCarvil basszer.

 

Hozzászólások 

 
#2 Tóth Levente 2018-11-30 14:56
Jó lesz az. Jon Levin jó gitáros és Don hangja is rendben volt a legutóbbi bónusz nótán. Az teljesen old schoolra és kellemesre sikeredett. Egy pár hasonlót ha sikerül összeszedni már egy nagyon jó lemez lehet belőle.
Idézet
 
 
#1 lambertkoma 2018-11-30 14:17
faszikám már kurvára nem tud énekelni,de azért hajrá
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.