Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Novemberben visszatér a színpadra Jason Newsted

Rég hallottunk a Metallica egykori basszusgitárosáról, Jason Newstedről, aki pár éve egy sérülés miatt voivodos aktivitását is kénytelen volt felfüggeszteni, most azonban az utóbbi időben főleg festéssel foglalkozó muzsikus végre visszatér a színpadokra: november 19-én San Franciscóban lép fel Papa Wheelie nevű formációjával, méghozzá a Kyuss Lives! előzenekaraként.

A Papa Wheelie két alapítója, Jason és Joe „Joefus" Ledesma basszusgitáros eredetileg a biciklizés révén kerültek kapcsolatba egymással, ebből nőtte ki magát a banda, ahol Newsted eredetileg dobolt, ma pedig Jaylor néven gitározik. A triót Steven „Swiiglor" Wiig dobos egészíti ki, aki korábban Lars Ulrich személyi asszisztense volt, ám idén év elején beperelte a Metallica dobosát bizonyos évek óta elmaradt kifizetések miatt.

A banda stoner punk metalként definiálja önmagát, hagyományos dalokra azonban senki se számítson tőlük: mottójuk szerint semmit nem dolgoznak ki előre: amit egy este eljátszanak, azt se előtte, se utána nem kívánják reprodukálni, csak feltekerik az erősítőket, és nyomják, ami jön belőlük.

A Papa Wheelie november 19-én a The Regency Ballroomban játszik a Kyuss Lives előtt!, rajtuk kívül a The Sword és a Black Cobra is fellépnek. Egyelőre nem tudni, Jasonnek milyen egyéb zenei tervei vannak manapság, hiszen komoly váll- és hátproblémái vannak. A bandán belül uralkodó akkori rossz hangulat mellett ezek is közrejátszottak a Metallicából történt 2001-es távozásában, majd egy újabb sérülés miatt 2009-ben ismét meg kellett műteni, miután el akart kapni egy színpadról lezuhanó erősítőt a Rock Star Supernova tévéműsor munkálatai közben.

 

Hozzászólások 

 
#2 frater 2011-10-27 13:39
Kinek a pap, kinek a paplan. Szerintem kurva jó a Live Lycanthropy lemezük. Az meg külön öröm, hogy Jason újra aktivizálta magát.
Idézet
 
 
#1 Dani 2011-09-17 14:13
a névválasztás tükröz ugyan némi öniróniát, a zene viszont ha lehet, még öncélúbb és szarabb, mint a legendás kyuss, ami szerintem nagy szó... :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.