Shock!

május 17.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Női énekessel térhet vissza jövőre a Linkin Park

Amerikai lapértesülések szerint 2025-re visszatérő turnét fontolgat a Linkin Park. A legnagyobb kérdést persze az jelenti, kivel állhatnak majd ki a 2017-ben elhunyt Chester Bennington posztján…

0224lp

A Billboard értesülései szerint 2025-ben újjáéledhet a Linkin Park. A zeneipari szaklap úgy tudja, hogy a csapat koncertügynöksége, a WME már tárgyal is a hozzájuk befutott ajánlatokról, így egy önálló arénaturnéról és számos fesztivál headlineri pozíciójáról. Mike Shinoda rapper/multihangszeres, Brad Delson gitáros és Dave Farrell basszer a hírek szerint egészen biztosan ott lesz majd a bulikon, amennyiben azok megvalósulnak, Rob Bourdon dobost és Joe Hahn DJ-t azonban nem említi a cikk – egyelőre nem egyértelmű, hogy van-e ennek önmagán túlmutató jelentősége. A legérdekesebb információmorzsát azonban kétségtelenül az jelenti, hogy a csapat a hírek szerint női énekessel állna színpadra a 2017-ben elhunyt Chester Bennington helyén.

Az erre vonatkozó hírek már terjednek pár hete az amerikai zeneipari körökben: az Orgy énekese, Jay Gordon egy friss interjúban már megemlítette, hogy hallott a dologról, majd később kifarolt saját szavai mögül, és azt állította, mondatait kiragadták a kontextusból. Az Evanescence énekesnőjét, Amy Lee-t ugyanakkor már meg is kérdezték, róla van-e esetleg szó. „Óriási elismerés, hogy felmerül a gondolat, de még nem hallottam erről – fogalmazott Amy. – Senki sem keresett ilyesmivel, nem volt róla szó. De magam is nagy rajongó vagyok, és úgy érzem, a zenei világunk, a rajongótáborunk között sok átfedés van. Nem tudom, játszottunk-e együtt valaha például fesztiválokon, de ismerjük egymást, például stúdióztunk egyszerre. A Fallen készítése idején párszor beszélgettem Chesterrel, és roppant kedves volt. De nem, nem igaz a hír. Ugyanakkor jólesik a feltételezés. Megkereshetnének. Nincs túl sok szabadidőm, de részidőben talán benne lennék.”

Mike Shinoda a Revolver magazinnak nemrég még egyértelmű nemmel felelt egy esetleges Linkin Park-visszatérést firtató kérdésre. „Pletykák mindig vannak – mondta a csapat főnöke. – Mindenki kérdezget, mi a következő lépés, de nem tudok jobbat felelni ilyenkor annál, mint hogy majd szólok, ha lesz miről beszélni. Ha bejelentünk, az majd a hivatalos zenekari honlapon történik. A más forrásból származó információkat mindenki kezelje fenntartásokkal.”

Egy esetleges 2025-ös turné már csak amiatt is adná magát, mert jövőre lesz huszonöt éves a zenekar klasszikus debütáló albuma, a Hybrid Theory.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.