Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nincsenek meg egymás nélkül a Thunder tagjai

A Judas Priest, a Dream Theater és a Queensryche mellett a Thunder is ott lesz az idei londoni High Voltage fesztiválon. A kultikus brit hard rock banda legutóbb 2009-ben oszlott fel, de a jelek szerint túl hosszú ideig sosem bírják egymás nélkül, hiszen első, 2000-es szétszéledésük is mindössze két évig tartott.

Az idei High Voltage fesztivál július 23-án és 24-én kerül megrendezésre a londoni Victoria Parkban, az egyik napon az úgynevezett búcsúturnéját bonyolító Judas Priest, másnap a hamarosan új dobossal visszatérő Dream Theater lesz a headliner. Mellettük többek között olyan nevek színesítik a kínálatot, mint a Queensryche, a Black Country Communion, a Jethro Tull, a Michael Schenker Group, a Spock's Beard, Neal Morse vagy az Anathema. E névsorra iratkozik fel a brit Thunder, akik a '80-as évek végén és a '90-es évek elején a szigetország legnépszerűbb hard rock zenekarai közé tartoztak: az 1989-es Back Street Symphony és az 1992-es Laughing On Judgement Day egyaránt komoly sikert hoztak nekik, egyenként több mint 100 ezer példányban keltek el Nagy-Britanniában. A zenekar dalszerző gitárosát, Luke Morleyt ekkoriban állítólag még David Coverdale is el akarta csábítani, hogy a Whitesnake következő felállásának oszlopa legyen.

A grunge később a Thundert is padlóra küldte, de egészen 2000-ig húzták, amikor is feloszlottak. A dolog nem tartott sokáig, már 2002-ben újjáalakultak, és további négy lemezt jelentettek meg egyre csökkenő érdeklődés mellett, mígnem 2009-ben ismét lehúzták a redőnyt. Egyelőre nem tudni, meddig szól a mostani összeborulás, és az sem világos, kik alkotják jelenleg a bandát. Morley mellett Danny Bowes énekes és Gary „Harry" James dobos bizonyára részt vesznek a projektben.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.