Shock!

május 07.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nézz videókat a Metallica Rock In Rio fellépéséről!

0920metSzeptember 19-én este a Rock In Rio fesztivál egyik headlinereként lépett fel a Metallica Rio De Janeiróban, amelyről néhány videó máris megtekinthető. James Hetfieldék ezt leszámítva már csak egy koncertet adnak idén.

A Metallica visszatérő vendég a világ egyik leghatalmasabb zenei fesztiválján, a 2011-es rendezvényen is ott voltak Rióban, és ezúttal sem hiányozhattak a programból, ahol az Alice In Chains, a Ghost és a Sepultura lépett színpadra James Hetfieldék előtt.

A Metallica műsora az alábbi volt:

01. Hit The Lights
02. Master Of Puppets
03. Holier Than Thou
04. Harvester Of Sorrow
05. The Day That Never Comes
06. The Memory Remains
07. Wherever I May Roam
08. Welcome Home (Sanitarium)
09. Sad But True
10. ...And Justice For All
11. One
12. For Whom The Bell Tolls
13. Blackened
14. Nothing Else Matters
15. Enter Sandman
16. Creeping Death
17. Battery
18. Seek & Destroy

A zenekar jelen állás szerinti utolsó 2013-as koncertje szeptember 21-én lesz a New York-i Apollo Theaterben, a 3D-s mozi promóciója kapcsán, ezen a bulin azonban csak különféle speciális rajongói akciók nyertesei vehetnek majd részt.

Rióból alább megtekinthető pár felvétel.

 

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+4 #14 Motörbreath 2013-09-24 15:40
Már a Led Zep unauthorized bioban is szó van róla, hogy a rockandroll igazi nagyjait mindig is szívesen kritizálták a "vájtfülűek".

Amióta rockzenét hallgatok (lassan 30 éve), rengetegszer olvastam a rocknroll legnagyobbjairó l, hogy milyen szar zenészek, bezzeg x zenekar (bér)zenészei milyen pontosan tolják el a számokat.

Hát én ezerszer szívesebben megyek mondjuk Metallicára (vagy AC/DC-re, 'headre, Sabbathra stb. stb.) és látni az IGAZI Ozzyt, Lemmyt vagy éppen Larsot, együtt zúzni velük a tömegben, mintsem, hogy azzal töltsem az életem egy részét, hogy minden 'tallicával kapcsolatos hírre 10 sorban megindokoljam (másoknak? magamnak?), hogy mennyire ki vannak égve stb. Ami nem tetszik, azt nem nézem, hallgatom, kommentálom.

Metallicára meg azért utazom, ha kell, több száz km-t, mert a koncertjeik és a dalaik olyant adnak sokunknak, mint jelenleg senki más. E

Nekem erről szól a rocknroll, nem a sebészi pontosságról.

Birth, School, Metallica, Death és ennyi.
Idézet
 
 
+5 #13 Szabó Gábor 2013-09-24 13:04
Te pedig azt nem érted ,amit én mondok, hogy nem akarom elhinni, hogy a pályarársak közül kizárólag a Metallica szar élőben, szar lemezeket csinál és csak a pénzre hajt.Pár példa, úgy hogy imádom az említett zenekarokat: Slayer az már csak fél Slayer, sajnos és onnan 1/4 tag bizony anyagi okokból távozott. Anthraxéknál olyan szintű volt a jövés-menés az elmúlt 10 évben, hogy csoda, hogy ők követni tudják. Megadeth, egyszemélyes banda stb. Szóval ez az anyagi része mindenkinél megvan és bizony szívesen keresnének is annyit ők is, egyszerűen a Metallica volt ezek szerint a legjobbkor a legjobb helyen. Azt én is tudom, hogy az ő vezető pozíciójuk nem csak annak köszönhető, hogy egyedülálló a zeneszerzői képességük, de azért talán nemis véletlen, hogy klip nélkül platinalemezese k voltak '86-ban. Szóval hidd el, ha nem is ismered be magadnak -és így értettem- valahol ez fáj mindenkinek.Mert ha megmaradtak volna Testament szinten ( mekkora banda,és hogy alulértékelve), őszintén kit érdekelne, hogy a Lars hogyan dobol.Én mindössze azért írtam ide, mert ezt nem bírtam már szó nélkül, hogy a Load óta ezt olvasom, ha valaki kritizálni akar, hogy milliomosok, meg Lars,stb a szekerük meg csak megy és megy.És eszem ágában nincs megmondani, hova menj és hova nem.Csupán jó tanács volt, hogy nehogy kidobj kétezer forintot, mert már most mondom: szar lesz a film.A hangok feljavítva, a látvány meg meg se történt, lehet hogy computer animáció az egész.Vagy fogd fel sci-finek, a Jediről is tudjuk, hogy nincs, mégis imádjuk.Egy estére elhisszük hogy tudnak élőben játszani.
Idézet
 
 
#12 Sárvári Gábor 2013-09-24 11:16
[quote name="Szabó Gábor".Vegyél darts-ot aztán egy Lars poszterre dobálj, Csak vezesd le valahogy ezt az ellensznvet, mert a ki nem adott dühbe bele lehet betegedni.Ja, és mozik környékére nehogy menj, mert szörnyű zajok fognak kiszűrődni mostanában, most mérik a következő csapást a világra.

Ahogy olvasom te nem nagyon érted meg hogy én miről írtam. Mondjuk egy elfogult elvakult rajongótól mást nem nagyon lehet várni. Nem a sikerük fáj, csak hogy eljutottak ebbe a pozícióba és akkor most már nem kell teljesíteni? Olyan színvonalon játszhatnak amitől a legtöbb zenekar földbe állna. Náluk valahogy nem baj. Sőt az ilyen elfogult rajongók még védik is őket, mert a zene a lényeg. Ja! Az! És egy színpadon zenélő ember, az legyen zenész és felkészült! Nem utálom őket, csak nem értem miért van az, hogy ők ezzel a teljesítménnyel hogy tudnak ebben a pozícióban maradni, olyan bandákkal szemben akik nem szarnak a rajongóik fejére, és profi koncerteket adnak. Nem csak gitározás meg látvány terén. Hanem minden téren. A Machine Head dobosa Dave Mcclain is szokott hibázni. De érdekel valakit? Hallod hogy valaki is szapulja? Nem! Mert a legtöbbször megtiszteli a közönségüket azzal hogy a lehető legjobban teljesít. Ember ő is, becsúsznak hibák, lehet szar napja, bármi.
De én úgy gondoltam, véleményt cserélünk, erre van ez a felület. De azért ne te mondd meg nekem hova menjek vagy hova ne! Terveztem hogy megnézem a filmet. Egy azért mert még nem láttam soha 3d-s filmet. Gondoltam ha már amivel nyitok, legyen metal közeli. A hangzás egy Pro Tools "csoda". Minden hiba javítva. Tiszta, meg steril. De tudod megnézem. Jó lesz majd digitális dobbal hallani ezeket a számokat. Így egy fokkal élvezhetőbbek.
Idézet
 
 
+4 #11 Szabó Gábor 2013-09-24 09:26
Tehát összegezve: Az egész metal színtéren a Metallica az egyetlen, akik összevissza játszanak, hamisak, pontatlanok, nem tudják a számaikat.Ehhez már nincs is mit hozzáfűzni.Tök igazad van.Azért sajnállak, hogy ilyen vájtfülűként kell nézned a koncerteket ( ha egyáltalán voltál már valaha), hogy minden hiba feltűnik ( tudom Metallicáéknál nem is kell hegyezned a füled, mert ott hiba az egész). Én viszont több millió emberrel egyetemben csak élvezem a zenét és észre sem veszem, hogy tulajdonképpen nem is az szól, amit ismerek. Ez azért vicc, te sem gondolod komolyan.Neked egyszerűen fáj a sikerük, vagy nem tudom.Alapítsd meg az anti-Metallica klubot, aztán ott szapulhatjátok hasonló műértőkkel őket.Érdekes én nem írogatok kommenteket a Rolling Stones-ról, pedig az aztán -hangsúlyozom- SZERINTEM egy igazán méltatlanul felkapott banda.De ettől még el bírom nézni, hogy mások imádják.Vegyél darts-ot aztán egy Lars poszterre dobálj, Csak vezesd le valahogy ezt az ellensznvet, mert a ki nem adott dühbe bele lehet betegedni.Ja, és mozik környékére nehogy menj, mert szörnyű zajok fognak kiszűrődni mostanában, most mérik a következő csapást a világra.
Idézet
 
 
-1 #10 Sárvári Gábor 2013-09-23 23:30
Azt értem színvonal esés alatt hogy: Tom Araya el tudja úgy kiabálni a dalokat nagyjából ahogy lemezen is, Dave Lombardo vagy éppen Paul Bostaph el tudja úgy dobolni a dalokat úgy ahogy lemezre feljátszotta, Kerry King, Jeff Hanneman, Gary Holt el tudja/tudta játszani a részeit korrektül. Vagy ugyanezt lehetne írni Anthrax esetében, vagy rengeteg más zenekar esetében is. Mindenki az albumon hallhatóhoz közeli minőségben prezentálja a dalokat élőben. Ehhez képest James Hetfiel pengén gitározik, de sokszor olyan hamisan énekel, hogy még én is hallom, pedig nekem olyan bot füleim vannak hogy kardozni lehetne velük. Kirk pontatlanul játssza a szólóit, Rob egy állat ehhez nincs mit hozzáfűzni. Az egyik legjobb bőgős, szerintem el is vesztegeti a tehetségét erre a rakás kiégett zenei mondanivalóból kifogyott unott milliomosra. A Lars téma csak azért lerágott csont, mert a faszi körülbelül a kilencvenes évek eleje óta nem tiszteli meg azt a sok millió rajongóját annyival, ha már brutális összegeket fizettek ki a jegyekre, hogy felkészülten menjen ki a színpadra. Én nem ezt a teljesítményt várom 30 kibaszott éve a pályán lévő zenészektől! Tudod mit várok 30 kibaszott éve pályán lévő zenészektől? Hogy halljam azt a 30 év rutint! Anthrax!!!!
Scott Ian mitől annyira jó? Vagy Frank Bello? Vagy Charlie Benante? Vagy akárki! Rajtuk nem fog az idő? Csak a Metallica tagjain? Nem! Ezek az emberek gyakorolnak. Azért jók a gitáron, azért jó a hangjuk, azért tudnak jól dobolni. Mert gyakorolnak. Ha egy kőműves ferdén rakja fel a falat a házadban, biztos nem hívod vissza, mert szar munkát végzett! Nem is fog megélni a szakmájából mert nem ért hozzá. De ha a Lars a fél számot elsumákolja mit csinálsz? Kimész újra és megnézed megint! Nem baj hogy nem ért a szakmájához, nem jó benne. Éves szinten dollár millókért nem képes arra, hogy a pályatársaihoz hasonlóan felkészülten érkezzen meg egy koncert helyszínére.
Idézet
 
 
-2 #9 pumpika666 2013-09-22 11:05
van otthon 85-ös live usa kalózkazim, anno lengyel piacon vettem :)
már azon is feltűnt, hogy a dobos pontatlan, a nótákat kapkodva játszák, minél előbb vége legyen, kirk már akkor is wah-wah-király volt, van egy tök fölösleges szólója is rajta, időhúzás gyanánt, már akkor is a basszer volt a király, ő legalább jól dolgozott(r.i.p. cliff)
Idézet
 
 
+7 #8 Szabó Gábor 2013-09-22 07:51
Egyszer azért kíváncsi lennék, hogy konkrétan mire gondolsz színvonal esés alatt, mert azért több millióan ( vagy pl vegyük csak ezt a 80 ezer rióit) nem lehetünk ennyire botfülűek, vagy alacsony igényszinttel megáldottak, hogy az orrunk előtt zajlik egy vállalhatatlan produkció és észre sem vesszük.És ehhez még elfogultnak sem kell lenni.Mint már említettem- nem felvágásból- de a kortársakat ( Anthrax, Megadeth, Slayer, Overkill, Testament) is 3-4-5-6 stb alkalommal láttam, és bár mindegyik óriási koncert volt,egyikről sem úgy jöttem haza, hogy " bár egyszer látnék ilyet a Metallicától".Érted? Nem érzem azt az átütő különbséget, amiről beszélsz.A Lars-témát hagyjuk, csontig rágott téma, az említett együttesek dobosai mind jobbak, de ezt ő maga elismeri,szóval ha csak erről van szó, ettől nekem még nem fullad unalomba a produkció.A felsorolásban szereplők kivétel nélkül kijönnek, óriási zenét nyomnak, de ezen kívül semmi különleges nem történik.De ez így oké, egy ilyen koncerttől nem is vár az ember nagyobb
látványosságot.Viszont - ismerve a tényt, hogy a Metallica sem erőlteti a vitatott lemezeket élőben- az óriási zene náluk is megvan. Hetfield,Trujil lo,Hammett pedig azért nem a kontárjai a hangszereiknek.Szóval nekem kicsit úgy jön le, hogy mindegy mit csinálnak, divat szidni őket.Már várom mit fognak kapni a film kapcsán olyan emberektől, akik egyszer sem tapasztalták meg azt az átütő erőt, amit élőben látni
lehet.
Idézet
 
 
+1 #7 Sárvári Gábor 2013-09-21 19:35
Idézet - Szabó Gábor:
Szerintem az se kérdeéses, hogy a Metallica jó-e élőben, de erről egyszer már értekeztünk.Én elfogult vagyok, te pedig láthatóan ellenszenvvel vagy irántuk, úgyhogy nem tudjuk meggyőzni egymást.


Nem vagyok ellenszenvvel irántuk, csak pont annyi hogy nem vagyok már elfogult ha róluk van szó. Amíg az voltam én is védtem őket, de rájöttem hogy a legtöbb érv amit felhozok mellettük, arra többi velük egy időben kezdett zenekaroknak nincs szüksége. És elgondolkodtam hogy ez miért lehet így. Hallgatom őket, sőt még az újabb dolgaikra is kíváncsi vagyok, csak évről évre egyre alacsonyabb a színvonal, és szerintem már ezt mondtam, de úgy gondolom hogy egy ekkora zenei produkció ezt nem engedhetné meg magának. Szóval nem utálom őket, csak elfogultság nélkül látom őket, annak amik, mint zenei produkciót. Ennyi.
Idézet
 
 
+3 #6 Szabó Gábor 2013-09-21 15:38
Szerintem az se kérdeéses, hogy a Metallica jó-e élőben, de erről egyszer már értekeztünk.Én elfogult vagyok, te pedig láthatóan ellenszenvvel vagy irántuk, úgyhogy nem tudjuk meggyőzni egymást.
Idézet
 
 
+1 #5 Sárvári Gábor 2013-09-20 22:56
Idézet - Szabó Gábor:
Van egy jó tippem arra az esetre,ha kezd unalmassá válni a felvétel,vagy szar valamelyik zenész :abba kell hagyni a nézését! Ne kínozzátok magatokat,ha annyi más jó banda van még!


Pont ez a baj, a többi bandától tíz év alatt nincs annyi élő cucc mint tőlük egy nyár alatt. De mint említettem korábban néha ezek a keverés miatt élvezhetetlenek . A Slayer-nek is találtam valami fesztivál videót a Youtube-n, idei, de kurva szarul szól. Végig se néztem, pedig az nem kérdéses hogy a Slayer jó-e élőben.
Idézet
 
 
+9 #4 Szabó Gábor 2013-09-20 21:45
Van egy jó tippem arra az esetre,ha kezd unalmassá válni a felvétel,vagy szar valamelyik zenész :abba kell hagyni a nézését! Ne kínozzátok magatokat,ha annyi más jó banda van még!
Idézet
 
 
+4 #3 Takács Ádám 2013-09-20 19:32
Azért az kemény, hogy 1 db számot bírtak nyomni a DM-ről, ráadásul pont az eléggé felemás The Day That Never Comes-ot. Választhattak volna jobban is .... de az viszont brutál, hogy a 2 leggyilkosabb B betűs "kezdőszámot" (így nevezem őket: Battery, Blackened) elpengették :)
Idézet
 
 
+4 #2 Sárvári Gábor 2013-09-20 17:22
Csípem én is a koncertvideókat . És örülök az internet (Youtube) adta lehetőségeknek, hogy fesztivál szezonban rengeteg banda koncertvideója kerül fel. Jók ezek mert nincsen rajtuk utómunka, így pőrén mutatja a zenekar élő teljesítményét. De a legnagyobb baj ezekkel, hogy a fesztiválon melózó hangmérnökök nem igazán vannak a helyzet magaslatán, így a legtöbb zenekar szinte élvezhetetlen. A 2010-es Slayer Rock am Ring is ilyen. Állati jó koncertbanda, élvezhetetlen hangzás. Kevés zenekar van amelyik jó hangzással van megörökítve. Ilyen a Iron Maiden, meg a Metallica. A Maiden-nek nem vagyok rajongója, de élvezetes nézni a videóikat, de a Metallica-val én is úgy vagyok, hogy várom mindig azt a pluszt ami a többi zenekarnál megvan. Az átütő erőt. Hetfield hozza kőkeményen az alapokat, amibe Trujillo társa is, de mindez egy dobos nélkül, csak fél siker. Egy darabig jó nézni, mert érdekes látni őket, de egy idő után unalomba fullad. Mert a produkció több sebből is vérzik. És pont az ő élő tevékenységük van a legjobban dokumentálva. Bezzeg az Anthrax-tól nincs ennyi jó minőségű videó a neten. Pedig az színvonal. Vagy a Death Angel-től. Szinte verhetetlenek élőben.
Idézet
 
 
+5 #1 Ati 2013-09-20 17:02
Lehet, hogy bennem van a baj, de én egyszerűen nem bírom (néhány percnél tovább) nézni a Metallica újkeletű koncertfelvétel eit, köszönhetően a dobok mögött ülő, álló, ugráló, grimaszoló, ügyetlenkedő majomnak...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.