Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nézd meg teljes egészében a Portnoy-féle Shattered Fortress fellépését!

Februárban első ízben állította színpadra Shattered Fortress nevű formációját Mike Portnoy. A Dream Theater ex-dobosa ezzel a csapattal lemezeken átívelő, önéletrajzi ihletésű 12 Step Suite dalfüzérét állította színpadra, és most teljes egészében megtekinthető a fellépés anyaga.

0212mpsf

A Cruise To The Edge hajófesztiválon, február 10-én állt színpadra először az a Mike Portnoy’s Shattered Fortress nevű formáció, amellyel a Dream Theater volt dobosa híres 12 Step Suite dalfolyamát játszotta el élőben. A Portnoy személyes problémáit, így alkoholizmusát és családi nehézségeit megörökítő 12 Step Suite egyben még soha korábban nem hangzott el korábban koncerten. Ha valaki esetleg nem tudná, a 2002 és 2009 között elkészült dalfolyam a Six Degrees Of Inner Turbulence The Glass Prisonjével kezdődött, majd a Train Of Thought This Dying Souljával, az Octavarium The Root Of All Eviljével és a Systematic Chaos Repentance-ével folytatódott, hogy aztán a Black Clouds & Silver Linings Shattered Fortressével fejeződjön be.

A hajófesztes különleges apropót egyébként Portnoy ötvenedik születésnapja szolgáltatta, és a dobos különleges vendégekkel játszotta el a dalokat: a hangszeres szekciót Conner Green basszer, Diego Tejeida billentyűs, illetve Richard Henshall, Charlie Griffiths és Eric Gillette gitárosok alkották, az éneket pedig dalonként osztották fel. A The Glass Prisont és a The Shattered Fortresst így Ross Jennings, a Haken énekese, a This Dying Soult Daniel Gildenlöw (Pain Of Salvation), a The Root Of All Evilt Ted Leonard (Enchant, Spock’s Beard), a Repentance-t pedig maga Portnoy nyomta. A szülinapi ünneplésről most két részletben felkerültek felvételek a YouTube-ra, alább meg is lehet tekinteni őket.

 

Hozzászólások 

 
#1 Ortnoy 2017-03-17 17:59
Lehetne ebből turné!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.