Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nézd meg az első Ugly Kid Joe klipet tizenhat év után!

Stairway To Hell címen új EP-t jelentet meg június 5-én a nemrég újjáalakult Ugly Kid Joe, akiknek az 1996-os Motel California album óta ez lesz az első kiadványuk. A minialbumon hat új dal kap majd helyet, és a Devil's Paradise című dalhoz már el is készült a videóklip.

Az Ugly Kid Joe tavaly a '95-ös felállásban újjáalakult. Whitfield Crane énekes, Klaus Eichstadt és Dave Fortman gitáros, Cordell Crockett basszusgitáros és Shannon Larkin dobos első európai bulija június 6-án lesz Londonban, de előző nap digitális formában már egy EP-is megjelenik tőlük (a fizikai változat egy bő hónappal később érkezik). A Stairway To Hell állítólag elég változatos lesz, vagyis az elég sabbathos lüktetésű, alább megtekinthető Devil's Paradise mellett más típusú nóták is helyet kapnak majd rajta. A címek közül egyelőre a No One Survives és az I'm Alright ismert még.

A Kaliforniából elszármazott Ugly Kid Joe a '90-es évek elején robbant be a köztudatba a bemutatkozó 1991-es EP-jükön, az As Ugly As They Wanna Be-n szereplő Everything About You-val, ami a Wayne's World film egyik betétdalaként hatalmas slágerré vált a világ minden táján. Az EP és az azt 1992-ben követő debütáló album, az America's Least Wanted egyenként több mint 2 millió példányban keltek el csak az Egyesült Államokban, utóbbiról Harry Chapin Cats In The Cradle-jének feldolgozása lett óriási sláger. Az eredeti dobos, Mark Davis távozása után már Larkinnal felvett 1995-ös Menace To Sobriety album jóval érettebb és súlyosabb volt az addigiaknál. A lemez Európában sikeres lett, hazájukban azonban elsikkadt az érdektelenségben. A zenekar az 1996-os, már elég formátlan és gyenge Motel California bukása után feloszlott.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+4 #5 2012-05-29 17:05
Jah, hát a dobon kicsit sok a parasztvakítás, azonban a szám frankó. Sötét, mocskos, direkt és egy szemernyit sem gejl. Korhejes.
Idézet
 
 
+1 #4 KicsiShin 2012-05-29 11:25
Háát nem is tudom, nem jön be itt annyira Whitfield énekstílusa, pedig imádom a hangját...
Idézet
 
 
+2 #3 Venomádi 2012-05-27 14:18
Hát figyelj Shannon Larkinhoz hozzátartozik a látvány is a dobolás mellé, és ezt élőben is bizonyítja, és szerintem elég markáns. Ajánlom ehhez a Wrathchild America-t, hát ott még jobban gurította mint itt.
Idézet
 
 
+8 #2 Dani 2012-05-25 16:30
Hú, de megöregedtek!

A zene elsőre végülis nem rossz, de semmi különös, láthatóan az irány a Menace To Sobriety világa, ami jó döntés a részükről, bár az énekhang mintha nem pont ilyen lett volna legutóbb.

A videó oké-kategória, de a dobos mindenesetre jobban tenné, ha "csak" dobolna, mert így elég mulatságos a vergődése. Nagyon kíváncsi lennék Whitfield és Cordell hajszerkezetére is... gyanúsak azok a baseball-sapkák! Vajon csak attól féltek, hogy senki sem ismerné fel őket kalap nélkül, vagy Bret Michaels-szindrómával állunk szemben? (Persze az Ugly Kid Joe SOHA nem volt hajbanda! :))
Idézet
 
 
+8 #1 Metal 2012-05-25 14:48
kiráály :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.