Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Németországi progresszív orgián lép fel az új Dream Theater

Újabb Dream Theater koncertet szerveztek le egy német progresszív fesztiválra a nyárra, így ismét bizonyítást nyert, hogy John Petrucciék komolyan be akarják fejezni addig új lemezüket, az elsőt Mike Portnoy dobos nélkül. A banda már január eleje óta a stúdióban dolgozik, de még mindig nem tették közzé, ki ül a dobcucc mögött.

A Dream Theater, az Anathema, az Eloy, a május 6-án Budapesten is fellépő Riverside, valamint az IQ is fellép a Night Of The Prog VI fesztiválon, melyre július 8-9-én kerül sor a németországi Loreleyben. A festői környezetben, az UNESCO világörökségi listáján szereplő helyszínen megrendezett esemény az utóbbi években a legmagasabb presztízsű progresszív rockfesztiválok közé emelkedett. A Dream Theater ezt követően július 24-én az angliai High Voltage fesztiválon játszik, vagyis nem nehéz kitalálni, hogy a nyáron számos európai buli várható tőlük, és nyilván a következő hetekben egyre több dátumra derül majd fény.

Mindez csak azért annyira érdekes mostanság, mert a január eleje óta stúdiózó banda új dobosának kilétére még mindig nem derült fény. Decemberben több forrás is bizonyosan állította, hogy az elismert session-ütős, Marco Minnemann került Mike Portnoy helyére, de ma már úgy fest, mégsem ő a megfelelő ember. Különböző fórumokon ugyanakkor továbbra is masszívan tartják magukat azok az értesülések, melyek szerint az egykori Angra ütős, Aquiles Priester a kiválasztott, de egyelőre érdemes minden információt a helyén kezelni. Ennek megfelelően azt is, amit egyesek már szintén tudni vélnek, vagyis hogy a következő Dream album címe Behind The Dead lesz.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.