Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem tudjuk, hogy a többiek alkalmas állapotban vannak-e egy teljes turnéhoz”

Május 27-én kerül a boltokba a kanadai Anvil új nagylemeze, a Hope In Hell, amelyre a csapat pár meglepő zenei húzást is ígért, ám Robb Reiner dobos egy friss interjúban most elárulta: nem kizárólag az új ötletek izgatják a fantáziájukat, hanem egy speciális nosztalgiaturnét is terveznek.

A kanadai Anvil nem tétlenkedik: a 2011-es Juggernaut Of Justice utódja már itt van a kanyarban, és megjelenése után a csapat intenzív turnézást is tervez. „Az egyik nóta például totálisan feltérképezetlen terület számunkra", mondta a dalokról előzetesen a frontember Lips. „Érdekesen újszerű, de még mindig a saját kereteinken belül vagyunk..." Bizonyára hozzájárul az újszerűséghez az is, hogy a csapatban új basszusgitáros játszik Sal Italiano személyében, aki nemrég váltotta fel Glenn „Glenn Five" Gyorffyt. A dobos Robb Reinerhez hasonlóan magyar gyökerekkel rendelkező Glenn 1996 óta játszott az Anvilben, és ezalatt hét nagylemezen szerepelt a banda soraiban.

Az Anvil ugyanakkor nem kizárólag a Hope In Hell kapcsán rendelkezik tervekkel. „Az utóbbi években játszadozunk a gondolattal, hogy csinálunk egy 1, 2, 3 Tour nevű világ körüli turnét”, mondta Reiner a Myglobalmindnak adott friss interjújában. „Ez igazából azt jelentené, hogy csak az első három album dalait játszanánk, és ezzel együtt arról is szó volt, hogy mindezt az eredeti felállásban vezényelnénk le. De jelen pillanatban nem tudjuk, hogy a többiek fizikailag egyáltalán alkalmas állapotban vannak-e ahhoz, hogy képesek legyenek egy teljes turnét rock’n’roll üzemmódban tölteni, és döntés sem született. Mindenesetre az ő érintettségüktől függetlenül is tervezünk egy efféle turnét.”

Az Anvil első három albuma, az 1981-es Hard ’n’ Heavy, az 1982-es Metal On Metal és az 1983-as Forged By Fire a thrash előfutárának számított. A zenekar akkori felállása, amit Lips és Robb mellett Dave Allison gitáros és Ian Dickson basszer alkotott, egészen a ’80-as évek végéig együtt zenélt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.