Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nem törik meg a Chimairát a személyi változások

Kissé összezavarodtak a dolgok a clevelandi Chimaira környékén, de az extrém metalosokat a jelek szerint nem törte össze billentyűsük, Chris Spicuzza távozása, és Mark Hunter énekes szerint abból sem érdemes további következtetéseket levonni, hogy a banda két gitárosa jelenleg is a Six Feet Underrel turnézik Európában.

Chris Spicuzza a hét elején szállt ki a Chimairából. „A zenekarban olyan hangulat uralkodott el, ami negatív környezetet teremtett számomra, és ebből ki akartam szabadulni", indokolta távozását a billentyűs. „Másrészt a zeneipar totálisan elbaszódott, és őszintén elkezdtem aggódni a jövőmért. Ha pedig nem élvezed, amit csinálsz, mi értelme van az egésznek?"

„Mindenképpen lesznek samplerek, billentyűk és egyéb hasonló elektronikus varázslások az új lemezünkön", írta a banda hivatalos fórumán Mark Hunter énekes a történtekről. „Az elmúlt tizenkét évet azzal töltöttük, hogy megteremtettük a Chimaira atmoszférikus oldalát, és nem tudjuk magunkat elképzelni a hasonló jó kis elemek nélkül. Minden lemez újfajta zajokat és rezgést rejtett, és ebből a szempontból semmi sem változik, hiszen egy evolúciós folyamatról van szó. Még ha úgy is tűnhet, hogy itt a világ vége, mi inkább azt látjuk, hogy egy új fejezet kezdődött el. Nem úgy vezetjük az autónkat, hogy közben végig a visszapillantó tükörbe nézünk... Sosem tettünk így, és soha nem is fogunk. A pohár nem félig üres, hanem félig tele van. Egy még érdekesebb utazás veszi most kezdetét, aminek még csak a legelején járunk."

Hunter szerint az sem jelent semmit a Chimaira jövőjét illetően, hogy egyik gitárosuk, Rob Arnold teljes értékű tagként lépett be a Chris Barnes-féle Six Feet Underbe, a másik hathúros, Matt DeVries pedig éppen basszusgitárosként segíti ki a floridai death metalosokat jelenleg is zajló európai turnéjukon. „Rob továbbra is tagja a Chimairának, a Six Feet Under egyfajta side projekt a számára", írta Mark. „Maynard James Keenan három zenekarban énekel, Rob háromban gitározik." Érdekesség, hogy a Six Feet Under mostani dobosa, Kevin Talley szintén játszott annak idején a Chimairában.

Az ohiói metal banda következő anyaga augusztusban lát majd napvilágot az eOne Music gondozásában, legutóbbi lemezük 2009-ben jött ki The Infection címmel.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.