Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nem Thin Lizzyként jelenteti meg új nagylemezét a Thin Lizzy

Érdekes döntésre szánta el magát a hamarosan Magyarországon is fellépő Thin Lizzy: az 1986-ban elhunyt Phil Lynott örökségének tiszteletéből végül mégsem Thin Lizzyként jelentetik meg jövőre esedékes új nagylemezüket, és az aktuális európai kör után élőben sem használják majd a patinás nevet.

„Phil Lynott és öröksége iránti tiszteletből végül úgy döntöttünk, hogy nem lenne helyes Thin Lizzy néven kihoznunk egy új lemezt”, indokolja a döntést Scott Gorham gitáros, az egyik eredeti tag. „Nagyon nehéz döntés volt ez, hiszen rengeteg időt és energiát fektettünk a Thin Lizzy márkanév újbóli felépítésébe az utóbbi években, és ezt a sikert csakis egy új album kiadásával tudjuk folytatni. Mind tisztában vagyunk vele, milyen sokat jelentett Phil a banda és a rajongók számára. Húsz dalt írtunk, amiket mind nagyon erősnek érzünk, méltónak a Thin Lizzyhez, és hisszük, hogy Phil is büszke lenne rájuk. Mindig is tudtuk, hogy az új anyag kérdése sokak számára érzékeny téma, és azt szeretnénk, ha mindenki előítéletek nélkül hallgatná meg ezeket a nótákat. Így aztán úgy döntöttünk, nem Thin Lizzy néven jelentetjük meg őket.”

Ezzel az is együtt jár, hogy a Budapestet is elérő európai turné az utolsó lesz a banda életében a Thin Lizzy logó alatt. „Mindez nem azt jelenti, hogy soha többé nem fogunk Thin Lizzyként együtt játszani”, szögezi le Ricky Warwick énekes/gitáros. „Amennyiben lehetőségeink nyílnak a világ olyan részein is fellépni, amiket ez a felállás még sosem látogathatott meg, lehet, hogy lesz pár kiemelt buli ezen a néven 2013-ban és később.”

Az e hónapban Kevin Shirley producerrel stúdióba vonuló zenekar új nevét és további terveit jövő év elején jelentik be.

A Thin Lizzy első magyarországi fellépésének helyszíne a PeCsa Music Hall lesz november 13-án, a szervező a Concerto. A zenekar mostani felállásában Gorham mellett Brian Downey dobos és Darren Wharton billentyűs képviselik a régi tagságot, Warwick, Damon Johnson gitáros és Marco Mendoza basszer újabb arcok. A banda tavalyi bécsi koncertjéről itt írtunk. .

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 Palinkas Vince 2012-10-11 20:22
Jobb minőségű videó nem volt? :) Vagy csak nálam hallgathatatlan ?
Idézet
 
 
+3 #1 kamikaze 2012-10-11 08:52
Na végre! Számomra eddig ez a nap legjobb híre, jól döntöttek! Már elég régóta ,,fohászkodtam" ezért, mármint, hogy ne Thin Lizzy néven adjanak ki új lemezt, mert akármilyen is lesz az album (a zenészek előéletét ismerve egyébként vélhetően jó), Phil Lynott nélkül egyszerűen nem lehet ezt hitelesen megcsinálni. Válasszanak nevet valamelyik korábbi munkájuk alapján, ami egyértelműen azonosíthatóvá teszi őket. Mondjuk lehetnének Thunder and Lightning, amely lemezen a jelenlegi felállásból együtt játszott a három régi tag is. Korábban Black Rose-ra is gondoltam, de az a kiváló album nagyon is Gary Moore nevéhez kötődik. Kíváncsian várom, hogy mit döntenek, na és persze a koncertre és lemezre is vevő vagyok. Hajrá srácok!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.